MODNI DODACI IZ SNOVA

Serija 'I tek tako' na ekrane donosi fantazije ljubitelja luksuzne mode i čak tri tisuće torbica

24.12.2021 u 21:34

Bionic
Reading

Nova HBO-ova serija 'I tek tako' bez sumnje je gledatelje natjerala na razgovor, a osim očite kontroverze, najviše materijala za prepričavanje nudi modni aspekt serije, pogotovo ako ste ludi za torbicama

Deseci štikli Manolo Blahnik, piše Forbes, pretvorile su franšizu 'Seks i grad' u zaštitni znak, a razigrane haljine seriju su pretvorile u pionira visoke mode, kojega su slijedile druge serije poput 'Emily u Parizu' i 'Schitt's Creek', ili korisnici Instagrama okupljeni oko stranica @andjustlikethatcostumes, @justlikethatcloset i @everyoutfitonSATC.

Serija u kojoj gledamo Sarah Jessicu Parker, Cynthiju Nixon i Kristin Davis pokazuje kako su Njujorčanke stilski svestrane, ali i uvijek hirovite i spremne za zabavu. Otkriva nam 'I tek tako' kako je svaki lik, sad u 50-im godinama, evoluirao ili se preselio iz prethodne iteracije serije. Osim brendova koje viđamo na ekranu, od haljine Norme Kamali do kombinezona Jean-Paul Gaultiera, torbice su bile ključni dodatak za svaki outfit.

Međutim, među najfascinantnijim dijelovima serije su torbice iz snova. Prema kostimografima serije Molly Rogers i Dannyju Santiagu, u seriji se koristi otprilike 3000 torbica, što 'I tek tako' čini fantazijom luksuznih kupaca na malom ekranu.

  • +18
'I tek tako...' Izvor: HBO / Autor: HBO

Između ostalih, tu su torbice Judith Leiber, Sonie Rykiel, Paco Rabannea i Guccijeva suradnja s Balenciagom.

Rogers objašnjava kako je njihov pristup odabira torbica u seriji vrlo jednostavan. 'Koristili smo komade koji su se slagali s odjevnim kombinacijama. To je bilo najvažnije, a nevažno je čije su i odakle dolaze. Može to biti bilo što, samo da ide uz odjeću', kaže Rogers.

Bilo je tu i vintage torbica iz osobne kolekcije Sarah Jessice Parker, koje će se moći vidjeti u seriji.

'i tek tako...'

[FOTO] Izvukli smo najbolje modne kombinacije iz novog poglavlja kultnog 'Seksa i grada'; pogledajte što sad nose slavne Njujorčanke

Pogledaj galeriju

'Imali smo pristup njezinoj arhivi i bili smo oduševljeni što smo tamo vidjeli Fendi. Bila je tamo i Guccijeva pojasna torbica (u narodu pozanta i kao pederuša, op.a.), a bile su i originalne torbe koje je voljela i nosila ih u originalnoj seriji', kaže Rogers.

Torbica za svaki outfit odabrana je prema elementima dizajna. 'Mora biti odgovarajuće veličine, boje i teksture', kaže Rogers.