POVRATAK U TURSKU

Šeherezada i Onur teška srca napustili Zagreb

11.11.2010 u 14:36

Bionic
Reading

Zvijezde turske sapunice '1.001 noć', Bergüzar Korel i Halit Ergenç, jutros su se uputili u turističko otkrivanje čari Zagreba. Pod budnom paskom turističkih eksperata, slavni dvojac upoznao se s povijesnim i modernim specifičnostima našeg glavnog grada

Iz zagrebačkog hotela Westin, popularni glumci Bergüzar Korel i Halit Ergenç s turističkim vodičem uputili su se u razgledavanje Zagreba. Prva lokacija obilaska bila je Gradska kavana gdje ih je dočekala Amelia Tomašević, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba te im uručila prigodne poklone. Tijekom doručka, Branko Ognjenović proveo ih je kroz priču o gastronomiji Hrvatske servirajući im doručak koji je obuhvatio sve naše regije.

Uslijedio je razgled zagrebačke katedrale, posjet Gornjem gradu gdje su se posebno oduševili Markovim trgom, a ugodno i opušteno druženje završilo je pričom o povijesti kravate u salonu 'Croata' u Oktogonu.

Goste je posebno iznenadila i razveselila priča o ispreplitanju turske i hrvatske povijesti kravate, kao i atraktivni pokloni s motivima glagoljice i hrvatskog pletera. Bergüzar Korel je osobito ganula ručno šivana kravata za sina.

Kako bi se detaljno upoznali sa svim ljepotama Hrvatske, Iva Balent, direktorica marketinga Agrokora uručila im je poklon putovanje u ime putničke agencije Atlas. Riječ je o desetodnevnom putovanju koje će ih u odabranom terminu voditi u otkrivanje ljepota kontinentalne Hrvatske, Istre i Dalmacije, tako da će se poznata par sigurno ponovno vratiti u Hrvatsku.

Tijekom narednog posjeta razgledati će mnoštvo kulturnih znamenitosti, prirodnih ljepota, detaljnije se upoznati s hrvatskom gastronomijom i enološkom ponudom. Omiljeni Onur, glumac Halit Ergenç, s neskrivenim je oduševljenjem izrazio zadovoljstvo što će još jednom imati priliku posjetiti Hrvatsku, zemlju koja ga je u tako kratkom roku uspjela osvojiti.

Nakon višednevnog boravka u Zagrebu, Berguzar Korel i Halit Ergenç uputili su se na zagrebački aerodrom Pleso te se vratili u Tursku. Ni povratak kući nije bio moguć bez obožavatelja koji nisu željeli propustiti posljednje trenutke njihova posjeta.