PREPLAVILI LONDON

Sedam modnih komada koji su osvojili trendseterice, a uskoro ćemo ih viđati na svakom koraku

18.02.2020 u 13:39

Bionic
Reading

Danas je zadnji dan London Fashion Weeka, nakon čega se trendseterice i modni vrh sele u Milano. Bio je to uzbudljiv tjedan prepun modnih poslastica koje smo imali prilike vidjeti na modnim pistama, ali i izvan njih. Na ulicama Londona vladala je prava modna revija, a Londončanke kao da su se dogovorile oko pojedinih modnih komada koje smo mogli vidjeti na svakom koraku

Trendseterice su Londonom prošetale u nikad originalnijim stajlinzima, no nije bilo teško uočiti kako mnoge od njih ove sezone imaju svoje modne favorite koje ćemo sasvim sigurno uskoro viđati i na ulicama Lijepe naše.

Ovih sedam komada preplavilo je ulice Londona:

Robusne combat čizme

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

LGW > Home.

Objavu dijeli Jessie Bush (@wethepeoplestyle)

Trend robusnih čizmi nije veliko iznenađenje na londonskom tjednu mode, obzirom da već neko vrijeme hara modnom scenom. Na ulicama Londona moglo se vidjeti pregršt popularnih modela koje su brojne trendseterice podjednako nosile u kombinaciji s hlačama i haljinama.

Baloner s pomakom

Jedan od komada koji se mogao vidjeti na svakom koraku (bez pretjerivanja) je i baloner. Londončanke su poludjele za balonerima i to iz dva razloga - osim što u Londonu većinu vremena pada kiša, baloneri su ove sezone apsolutni 'must have', a pogotovo upečatljivi modeli koji izgledom odskaču od klasičnog bež balonera.

Zeleni printevi

Nakon što je u 2019. dobila na popularnosti, sasvim je jasno da će zelena i u 2020. biti najtraženija boja. Posebno će biti traženi zeleni printevi kao što su cvijeće, prugice, točkice i životinjski uzorci koji su sami po sebi vrlo upečatljivi.

Odijela

Ako ove sezone želite biti u trendu, onda u svom ormaru morate imati barem dva, tri klasična odijela koja ćete moći kombinirati na sto načina i nositi ih u svim prilikama, baš kao što to rade trendseterice diljem svijeta. Tijekom londonskog tjedna mode vidjeli smo na stotine trendseterica u odijelima, što dovoljno govori o popularnosti ovog trenda u narednim mjesecima.

Žuta boja

Osim efektne zelene, još je jedna boja proglašena proljetnim favoritom - žuta! Otvorite li Instagram profile vodećih modnih blogerica, primijetit ćete da sve do jedna u svom ormaru imaju barem jedan statement komad u žutoj boji koja je proglašena bojom 2020.

Colorblock odjevni komadi

Trend koji sve češće viđamo na ulicama svjetskih modnih metropola svakako je colorblock u jednom komadu odjeće. Zamislite jaknu ili haljinu koja izgleda kao da je sašivena od nekoliko različitih materijala - upravo je ta eksplozija boja ono što ove sezone predlažu modni stručnjaci, a trendseterice provode u djelo.

'Ott cuff' kaputi

Kaputi inspirirani vintage siluetama trenutno su veliki hit na modnoj sceni. Osim kožnih i PVC kaputa, ovog proljeća vladat će pomama za takozvanim 'ott cuff' kaputima koje su lansirali brojni brendovi, uključujući Shrimps, Kitri i House of Sunny. Riječ je o strukiranim kaputima koji se kopčaju ili vežu u struku i koje u predjelu ovratnika i vrhova rukava krasi umjetno ili pravo krzno.