POP PUNK PRINCEZA

Saznaj zanimljive stvarčice o Avril Lavigne

15.03.2011 u 09:22

Bionic
Reading

Avril Lavigne kanadska je pjevačica, glumica i modna dizajnerica. Osim toga, vrlo je aktivna u bavljenju humanitarnim radom, a upravo se vratila na glazbenu scenu novim albumom 'Goodbye Lullaby', prepunim zaraznih hitova. Iako se čini da znamo sve o njoj, možda vam neke činjenice o toj sitnoj Kanađanki (visoka je 160 cm) ipak nisu poznate

Posljednjih mjeseci je Avril punila novinske stupce zbog rastave od supruga, također glazbenika Derycka Whibleyja, frontmena benda Sum 41. Počeli su hodati kada je Avril bila 19-godišnjakinja, a prijatelji su od njezine 17. godine. U lipnju 2005. godine Deryck je iznenadio Avril putovanjem u Veneciju te vožnjom u gondoli, kada ju je i zaprosio. No iako je Avril tvrdila da je taj brak najbolje što joj se dogodilo, već u 2009. započeo je proces rastave koji je završio krajem prošle godine. Trenutačno je u vezi s Brodyjem Jennerom, TV zvijezdom i jetseterom, polubratom slavnih sestara Kardashian, Kim, Kourtney i Khloe.

Ovaj mjesec Avril je pustila u prodaju svoj četvrti album 'Goodbye Lullaby'. Pravo je vrijeme da saznate neke pojedinosti iz njezine biografije koje možda niste znali! Pa krenimo:

1. Avril je rođena pod punim imenom Avril Ramona Lavigne 27. rujna 1984. u Ontariju. Tata joj se zove Jean-Claude, a mama Judith-Rosanne. Avril ima i starijeg brata Matthewa te mlađu sestru Michelle. Navodno je njena majka bila sigurna da je Avril stvorena za zvijezdu, i to nakon što je s dvije godine došla iz crkve i iz sveg glasa pjevala: 'Jesus Loves Me.'

2. Sa 17 godina izašao je njezin prvi album Let Go, koji je odmah došao na prvo mjesto po prodaji u Velikoj Britaniji, a Avril je postala najmlađa ženska izvođačica kojoj je to uspjelo u povijesti.

3. Avril je 2008. godine predstavila svoju modnu liniju Abbey Dawn, a 2009. svoj prvi parfem Black Star te odmah poslije njega i Forbidden Rose. Abbey Dawn je zapravo njen nadimak iz školskih dana.

4. Dala je glas oposumki Heather u animiranom hitu 'Preko ograde'.

5. Avril je jako ponosna na svoje pojavljivanje u filmu Fast Food Nation. U filmu se prati proizvodnja hamburgera i daje mu se lice milijuna zaklanih krava u mesnicama, a Avril utjelovljuje učenicu koja želi osloboditi krave ropskog života na farmama. Film je zaradio oko dva milijuna dolara tijekom 11 tjedana prikazivanja u kinima.

6. Pjevačica je angažirana u mnogo humanitarnih organizacija i projekata, kao što su Amnesty International i Make Some Noise, no najviše u kampanjama za podizanje svijesti ljudi o AIDS-u.

7. Avril ima i svoju humanitarnu organizaciju nazvanu The Avril Lavigne Foundation, kojom želi pomoći mladima s kroničnim bolestima i nedostacima u razvoju.

8. Na početku karijere proslavila se pomalo muškobanjastim stilom, posebice kravatama. Ipak, kasnije ih je odbacila rekavši da se osjeća uštogljeno, kao da nosi odijela. Mediji su je zbog otvorenosti i pomalo neobičnog načina oblačenja nazvali anti-Britney, a ona je o tome rekla: 'Nisu mi unaprijed rekli kako da se ponašam i što da kažem. Zbog toga me zovu anti-Britney, ali ja to nisam!'

9. Avril je poznata po svojim mnogobrojnim tetovažama po cijelom tijelu. Ipak, priznaje da ih je samo nekoliko jedinstvenih, a ostale su tzv. matching tattoos, odnosno dogovorene s prijateljima i ostalim ljudima do kojih joj je stalo.

10. Omiljeni blagdan joj je Božić, omiljena životinja koala, omiljena hrana pizza i smoothies, a omiljene boje crvena i crna.

11. Avril kaže da bi, da nije pjevačica, bila policajka

12. Kao mala je s bratom odlazila u lov

Poslušajte pjesmu Not Enough s njezinog zadnjeg albuma: