LAKO I UČINKOVITO

Savršene vježbe za lijenčine

17.06.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Između svakodnevnih obaveza, rokova na poslu, dana kada se jednostavno želite odmarati ili pak otići na kakav izlet, nije niti čudno zašto jutarnja tjelovježba uopće nije visoko pozicionirana na listi prioriteta. Na svu sreću, postoji sasvim jednostavan recept kako možete postići fit i vitku figuru, a da ne morate na trčati u teretanu u zoru

Ako baš i niste jutarnji tip te biste vježbanje bez razmišljanja mijenjali za još koju minutu sna, nema smisla navijati budilicu rano ujutro i trčati u teretanu. Umjesto toga, ako želite na plaži zablistati vitke, učvršćene i besprijekorne figure, isprobajte vježbe kao stvorene za one malo ljenije. Sve vježbe možete izvesti u udobnosti svoje spavaće sobe, a ako ne želite, ne morate se ni skidati iz pidžame, piše Yahoo Shine

'Apsolutno je moguće kvalitetno i učinkovito vježbati, a da ne napustite vlastitu spavaću sobu. Neke od najučinkovitijih vježbi uključuju jednostavno korištenje vaše tjelesne težine', kaže Jenn Burke, stručnjakinja za fitnes.

'Nemojte odugovlačiti i tražiti izlike, već se pokrenite. Istina je da je prvi korak najteži, a ako se uspijete nagovoriti na taj prvi korak, sve poslije će biti lakše', dodaje Jenn Burke.

Jutarnje vježbanje uvrstite u svoju svakodnevnu rutinu te vježbajte tri do četiri dana u tjednu, a uskoro biste trebali vidjeti rezultate na području trbuha, stražnjice i leđa.

Kobra
Legnite na trbuh, a ruke položite ravno uz tijelo s dlanovima prema dolje. Zategnite trbušne mišiće, kao da uvlačite pupak, zategnite mišiće na stražnjici te skupite lopatice. Ruke i ramena podignite s poda držeći ruke ravno ispruženima. Zadržite se u tom položaju desetak sekundi, zatim spustite ruke te ponovite tu vježbu 10 do 15 puta.

Most
Legnite na leđa sa savijenim koljenima, ispruženim stopalima te ramenima širom otvorenim. Uvucite pupak i zategnite mišiće na stražnjici. Podignite zdjelicu do visine u kojoj su vaša koljena, bokovi i ramena neka budu u ravnini te se oslanjajte petama. Položaj zadržite desetak sekundi, lagano spustite zdjelicu do poda, opustite se i zatim vježbu ponovite 10 do 15 puta.

Daska

Legnite na trbuh, skupite noge i podlaktice položite na pod, a laktove stavite ispod ramena. Uvucite trbuh, stisnite mišiće stražnjice. Nakon toga podignite tijelo s poda i formirajte ravnu liniju od glave do pete. Zadržite se u tom položaju desetak sekundi, opustite tijelo te vježbu ponovite 10 do 15 puta.