Danny Meyer

Savršen recept za poslovni uspjeh donosi poznati američki vlasnik restorana

30.06.2021 u 16:16

Bionic
Reading

Jeste li čuli za poznati njujorški lanac restorana Shake Shack?

Filozofija luksuzno spravljenih burgera i krumpirića koji pobijaju stereotip o jeftinoj i nekvalitetnoj hrani danas nije novost, no ranih dvijetisućitih, kada je Danny Meyer otvorio svoj prvi kiosk s hranom u Madison Square Parku svakako je bila! Danas Shake Shack ima preko 250 lanaca u svijetu i najbrže je rastući lanac restorana ovog tipa. Kako je došao do poduzetnički ideje i kako je postao jedna od ključnih figura u ugostiteljskoj industriji, otkriva u knjizi Moć uspješnog poslovanja – Savršen recept za poslovni uspjeh. Nova knjiga u izdanju Školske knjige vrhunsko je motivacijsko štivo, obavezno za sve za sve koji su svjesni važnosti ugostiteljske industrije za gospodarstvo dvadeset prvog stoljeća.

Danny Meyer svoju je crtu uspjeha otkrio davno prije 2001., otvorenjem prvog restorana 1985. godine. Kako mu je to pošlo za rukom? Kako je uspio u jednoj od najtežih gospodarskih djelatnosti na svijetu? U ovoj zanimljivoj knjizi Danny Meyer piše o vlastitoj viziji, usponima i padovima te o svojoj poslovnoj filozofiji koju naziva prosvijećeno ugostiteljstvo. Osnovni postulati te filozofije, koja osobitu pozornost posvećuje odnosima među osobljem i zadovoljstvu gostiju, mogu se primijeniti na sve djelatnosti.

Bez obzira na to jeste li lider, rukovoditelj, direktor ili konobar, poslovna filozofija Dannyja Meyera pomoći će vam da budete učinkovitiji i produktivniji. Istodobno ćete produbiti svoje razumijevanje i vrednovanje dobro obavljena posla. Usto, ističe da je trajnom uspjehu njegove tvrtke pridonijelo pet dionika: zaposlenici, gosti, društvena zajednica, dobavljači i ulagači. Jedini način na koji tvrtka može rasti, ostati vjerna sebi i postojano ostvarivati poslovni uspjeh jest to da privuče, zaposli i zadrži izvrsne ljude. To je vrlo jednostavno, ali i veoma teško, napominje autor.

Majstorsko štivo jedna je od najprodavanijih knjiga New York Timesa, a na hrvatski ju je preveo Vedran Pavlić. Knjiga Dannyja Meyera prepuna je ideja i savjeta za restoratere, ali i poslovne ljude u svim djelatnostima. Moć uspješnog poslovanja – Savršen recept za poslovni uspjeh dostupna je na webshopu i u svim knjižarama Školske knjige.