POZIRALA BEZ ŠMINKE

Salma Hayek Pinault: Bila sam previše samokritična i izgledala bolje nego što sam mislila

25.04.2020 u 11:51

Bionic
Reading

Lijepa glumica meksičko-libanonskih korijena pozirala je za časopis People bez trunke šminke i otkrila kako tek sada shvaća koliko je dobro izgledala prije dvadesetak godina

'Kad pogledam svoje slike u 30-im i 40-im godinama, vidim se puno ljepšom nego što sam to smatrala u ono vrijeme. Bila sam dosta kritična prema sebi pa sad kad se pogledam u ogledalo razmišljam o stvarima koje trenutno ne vidim i kako ću se sama sebi sviđati za 10 godina', rekla je 53-godišnja glumica za vozjedno izdanje 'Beautiful Issue' časopisa People.

Iako joj se percepcija ljepote s godinama mijenja, zanimanje za kozmetičke proizvode i šminku, otkriva Hayek, pokazivala je još od ranijih tinejdžerskih godina.

'Šminku sam počela nositi već s 14 godina, ali sam se trudila da se to ne vidi jer mi je bilo zabranjeno. Očistila bih četkicu maskare i vrlo lagano je nanijela na trepavice, a na obraze bih nanijela i utrljala prozračne ruževe, pazeći da nisu sjajni', kaže slavna glumica i dodaje da je šminkati druge počela već sa 13 godina.

'Imala sam puno klijenata i moram reći da sam bila vrlo dobra u tome', otkriva svoj skriveni talent lijepa glumica.

Premda dodavanje daška glamura šminkom i danas ubraja u zabavne aktivnosti, slobodno vrijeme radije bi provodila radeći nešto drugo umjesto sjedeći u fotelji za šminkanje, pa čak i samo gledala televiziju.

Iznenadni višak vremena uzrokovan karantenom zbog pandemije koronavirusa iznjedrio je još nekoliko neobičnih aktivnosti u kojima lijepa glumica trenutno uživa u svom domu u Londonu.

'Početkom karantene proganjao me osjećaj da moram iskoristiti to vrijeme, biti produktivna u kući, dodatno vježbati ili meditirati. Ali tada sam shvatila da u ovim vremenima već ionako imamo previše očekivanja i radimo si pritisak s velikim postignućima', kaže Salma koja umjesto toga svaki dan posveti dio vremena za lijepe trenutke, poput osluškivanja ptica i gledanja u mjesec.

'Zapravo, sad imam vremena zagledati se u svog supruga i svoju kćer dok spavaju, i jako to volim raditi', otkriva Salma.

  • +7
Salma Hayek Izvor: Profimedia / Autor: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia