MODNI NOVITETI

Proljeće je stiglo: Zavirili smo u trgovine i pronašli najljepše modele haljina po pristupačnim cijenama

01.03.2020 u 12:27

Bionic
Reading

Kad je riječ o haljinama, ove nas sezone očekuju brojni očekivani trendovi kao što je neizostavni cvjetni print, ali i pregršt noviteta koje ranije nismo viđali na policama trgovina. Bacili smo se u potragu za modelima koje za nadolazeće proljeće nalažu aktualni trendovi, a ponuda koju smo zatekli u popularnim trgovinama oduševila nas je

Trendovi s kojima smo se već susreli

Baš kao i svake sezone, i ovog proljeća uživat ćemo u eksploziji cvijeća na svim odjevnim komadima, a prvenstveno haljinama. Cvjetni print svojevrsni je sinonim proljeća, stoga bi bilo naivno ne očekivati da će cvjetne haljine preplaviti trgovine.

Ako vam se svidio trend puf rukava, onda će vas razveseliti vijest da ovaj trend još neko vrijeme neće otići u zaborav. Na policama trgovina zatekli smo pregršt haljina s puf rukavima raznih dužina i krojeva, stoga ne bi trebao biti problem pronaći odgovarajući model.

Iako će ove sezone ulicama zavladati maksimalizam, to ne znači da minimalizam neće biti dobrodošao. Naprotiv, minimalističke haljine jednostavnih krojeva i boja ovog će proljeća biti pun pogodak, a veliki hit ove sezone bit će i točkasti uzorak, što smo imali prilike vidjeti na modnim revijama Caroline Herrere, Guccija, Balenciage i Driesa Van Notena.

Na prošlogodišnjem tjednu mode imali smo prilike vidjeti i najezdu heklanih haljina, kao stvorenih za ljetne mjesece, no ovaj model još uvijek nije stigao na police. Umjesto toga, primijetili smo veliki broj rupičastih haljina koje odišu ženstvenošću te su kao stvorene za vječne romantičarke.

  • +129
Haljine koje su pristigle u trgovine Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Nadolazeći trendovi

Trend koji nas je ove sezone iznenadio i koji će po svemu sudeći odigrati ključnu ulogu na modnoj sceni su torta-haljine. Ove sezone slobodno možete pretjerati. Molly Goddard, Valentino, Dior, Christopher Kane i Roksanda predlažu voluminozne, takozvane torta-haljine kod kojih se materijal niže poput katova torte te se šire pri dnu, čineći oblik slova 'A'. Ovaj je model haljina doslovno preplavio trgovine.

Sudeći prema najnovijim kolekcijama dizajnera, ove sezone će biti poželjne i polo haljine, odnosno one s kragnom, a uvjerljivo najveće iznenađenje sezone su drapirane haljine. Kreacije s nabranim detaljem zatekli smo na policama svih trgovina u koje smo zakoračili, stoga nemojte propustiti ovakav model i sami uvrstiti u svoju kolekciju u ormaru.

Ako vam u ormaru nedostaju balerinke, sandale, mokasinke ili gležnjače koje možete nositi u proljetnim mjesecima, bacite oko i na galeriju proljetnih modela cipela iz popularnih trgovina.

  • +140
Proljetni modeli cipela koji su pristigli u trgovine Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije