IDA PRESTER:

S tamnom kosom izgledam kao Nosferatu

24.10.2010 u 23:09

Bionic
Reading

Večeras se u zagrebačkom hotelu Antunović okupila krema našeg frizerstva da se upozna s trendovima koje istovremeno na svjetskim modnim pistama predlaže kuća tradicije duge preko stotinu godina u branši – njemački Schwarzkopf

Pod nazivom Essential Looks predstavljena je njihova najnovija kolekcija za jesen zimu 2010/2011. Modern Times, a najviše pozornosti privukli su uraci stilista Kristijana Peteka i Martine Mašić, koji su zajedno sa SKP@workteamom napravili frizure poznatim modelima.

Kose manekenki Aleksandre Grdić i Jelene Orešković stilizirali su po uzoru na svoju liniju Road Warriors. Divljoj 'ratnici' Alex tako su uvili kosu vrućim viklerima i potom je natapirali, a Jeleni suprotno – zalizali i podigli u neobičan perčin.

Dok će njih dvije možda nositi svoje nove frizure već sutra u Parizu, kad budu slavile Jelenin rođendan, treća manekenka i inače pjevačica Anđa Marić, nosila je look Elegance Simplicity, za koji su joj svi sugerirali da joj neko vrijeme bude dio imidža. Kako je naprosto sjala s ispeglanom frizurom boje konjaka, prisutni su zaključili da joj godi nova stranica u životu nakon nedavnog razvoda. Dugu smeđu kosu voditeljice i glumice Nives Čanović stilisti su podigli po uzoru na liniju Modern Minimalist.

Gledajući s bine prijedloge iz tih četiriju Schwarzkopfovih linija za ovu sezonu, voditeljica manifestacije Ida Prester prokomentirala je:

'U životu sam svašta s kosom isprobala, u jednom navratu bila sam i crnka, pa sam izgledala kao da je Nosferatu izišao iz groba, ali više ne bih eksperimentirala s bojom. Moja blijedoružičasta put i plave oči mogu 'podnijeti' samo platinasto plavo. Ali, što se frizure tiče, sklona sam promjenama. Gledajući oko sebe žene-močvare i one s cvijećem ili mikrofonima u kosi, dobila sam volju pustiti kosu do poda, jer te instalacije moguće su samo s dugom kosom. No ja si i s ovim što imam često priuštim neku 'kokoš' na glavi, jer mi nije cilj da sam 'najljepša na svadbi'. To je ionako rezervirano za duge kose s uvojcima na koje dečki najviše padaju! Mislim da se svaka žena povremeno mora kompletno promijeniti da bude zanimljiva', kazala je Ida.