VRIJEDI ISPROBATI

S ovim genijalnim trikom uvijek ćete imati svjež kruh

  • Autor: E. K.
  • Zadnja izmjena 22.10.2018 12:57
  • Objavljeno 22.10.2018 u 12:55
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Maštali ste o slasnom sendviču s mozzarelom, rikulom i cherry rajčicama, ali razočarali ste se kad ste vidjeli u kakvom je stanju vaš kruh jer ga niste dobro skladištili, a ne da vam se ponovno ići u trgovinu u potragu? Ukoliko primijenite ovaj trik više nikad nećete imati ovakav problem

Znate li da je jedan od najboljih načina za održavanje svježine kruha - zamrzavanje?

Sušenje i kvarenje kruha nije moguće spriječiti, ali se to vrijeme može odgoditi. Naime, svježina kruha može se održati zamrzavanjem i čuvanjem u zamrzivaču.

Prije svega bitno je da kruh koji namjeravate zamrznuti bude svjež. Najbolje je da bude kupljen taj isti dan ili eventualno dan ranije. Idealna temperatura za držanje kruha u zamrzivaču trebala bi biti barem 18-ak stupnjeva ispod ništice. Sve iznad te temperature je pretoplo te može doći do bržeg kvarenja namirnice.

Kako bi se ravnomjerno zamrznuo (a i praktičnije je pri odmrzavanju) kruh izrežite na šnite. Postavite kruh na papir za pečenje i stavljajte sloj na sloj kako se ne bi zalijepili.

Zatim ga prebacite u vrećice za zamrzavanje i kad se zaželite gore spomenutog sendviča, samo izvadite zamrznute šnite i ostavite ih da se odmrznu na sobnoj temperaturi ili ih stavite izravno u pećnicu.

Pohranjeni kruh u vreći za zamrzavanje ostaje svjež i ukusan barem šest mjeseci, ako ne i duže.

Tekstura kruha bit će čak bolja nego svježeg kruha i daleko bolja od kruha starog dva dana.