PUNA BATERIJA ZA 1 DO 2 EURA

Renault lansirao električni Kangoo za gospodarstvenike

24.09.2010 u 10:57

Bionic
Reading

Jedno od prvih komercijalnih električnih vozila koje će se naći na europskim cestama bit će gospodarske namjene. Renault je na automobilskom sajmu u Hannoveru pokazao električni Kangoo koji će se u prodaji naći već sredinom iduće godine

Kangoo Express Z. E. koštat će 20.000 eura bez poreza i ostalih davanja, no na pojedinim tržištima poput francuskog zakonodavac nudi poticaje od 5.000 eura za električna vozila, što bi Renaultov ekološki dostavnjak moglo učiniti iznimno konkurentnim.

Kompaktno komercijalno vozilo pogoni litij-ionska baterija kapaciteta 22 kWh koja napaja elektromotor snage 60 KS i 226 Nm okretnog momenta. S jednim punjenjem, za koje u Renaultu tvrde da, ovisno o tržištu, ne košta više od jednog do dva eura, Kangoo Express Z. E. prevalit će 160 kilometara.

Činjenica da je riječ o električnom vozilu ne umanjuje njegovu iskoristivost, pa tako nosivost automobila iznosi 650 kilograma, podjednako kao i kod varijante pogonjene motorima s unutarnjim sagorijevanjem, kažu u Renaultu.