ŠTO JE NOVO?

Redizajnirani Volkswagen Passat CC pokazao lice

03.11.2011 u 10:49

Bionic
Reading

Uoči otvorenja autosalona u Los Angelesu, gdje će nam i službeno biti predstavljen, Volkswagen je odlučio objaviti nekolicinu fotografija redizajniranog Passata CC

Zatezanje bora za CC bilo je očekivano ako u obzir uzmemo to da je ranije ove godine njemački proizvođač lansirao novu generaciju Passata. Kupe-limuzina CC stoga je pokupila osnovne dizajnerske odrednice Passata, što će reći da je automobil dobio novi izgled prednje maske s kromiranom rešetkom hladnjaka i bi-ksenon svjetlosnim sklopovljem koje sada standardno uključuje set dnevnih lampica LED.

Straga je Passat CC dobio redizajnirani oblik svjetala i novi branik, dok nam je prema jednoj fotografiji interijera teško procijeniti promjene, no za očekivati je da će kupci moći birati između novih paleta boja. U Volkswagenu napominju kako je automobil dobio bogatije pakete sigurnosne opreme koji sada uključuju elemente poput elektronske kontrole mrtvog kuta i putanje unutar trake, elektronske prilagodbe svjetlosnog snopa i kamere koja tumači prometne znakove.

Izmjena u motorizaciji nije bilo pa će CC, kao i dosad, pogoniti paleta dizelskih i benzinskih motora raspona snage od 140 do 300 KS, od kojih najštedljiviji 2.0 TDI troši 4,7 litara goriva na stotinu kilometara u kombiniranom ciklusu.

Više o cijenama znat ćemo nakon službenog predstavljanja, dok je početak prodaje najavljen za veljaču iduće godine.