Zelena s razlogom

Recikliranje je apsolutni “must” - počnite već danas i to od boce vode u svojoj ruci!

24.10.2019 u 08:58

Bionic
Reading

Znate li da se svake godine proizvede 100 milijardi novih komada odjeće, a kamion prepun odjevnih predmeta se spali ili zatrpa svake sekunde? Proizvodnja odjeće zahtijeva ogromne količine vode, međunarodni transport i puno rada, samo kako bismo odjeću odbacili nakon nekoliko mjeseci ili godina

Trebali bismo usporiti brzu modu i početi reciklirati sve što možemo, a početi od - boce vode koja nam je pri ruci.

Korištenje recikliranih boca

Prvi korak je da kupujemo boce od reciklirane plastike, jer se svake godine 17 milijuna barela nafte upotrijebi u proizvodnji jednokratnih boca za vodu. Za pozitivnu promjenu pobrinuo se brand vode Römerquelle čija je nova ambalaža proizvedena od visokokvalitetne reciklirane plastike. Uz to se može i ponovno reciklirati, čime je njezin utjecaj na okoliš smanjen na najmanju moguću mjeru.

Römerquelle je prvi brand vode na hrvatskom tržištu čija je svaka nova boca u potpunosti nastala iz recikliranih plastičnih boca. Potražite novu bocu koja na etiketi umjesto naziva vode Römerquelle, sadrži slogan “Zelena s razlogom”, koji utjelovljuje predanost održivom razvoju i omogućava potrošačima da donesu izbore kojima doprinose zašititi okoliša.

Koristeći ovu reklickliranu bocu postajete dio pozitivne promjene i čuvate planet.

Nošenje lana i “statement” platnenih torbi

Razmislite primjerice i o materijalima koje nosite. Lan je izvrstan materijal koji može izdržati godinama i suši se brže od pamuka i ostalih materijala, a danas se gotovo tri četvrtine ukupne proizvodnje biljke lana uzgaja u EU gdje se ne upotrebljavaju pesticidi i potrebo je puno manje vode za uzgoj nego za uzgoj pamuka. Tu su i platnene torbe koje uvijek možete koristiti i potpuno zaboraviti na one plastične. Možete ih imati i nekoliko i mijenjati ovisno o raspoloženju, jer osim što su korisne i totalno fashion, platnene torbe su i jeftine!

Svi obožavamo traperice i jakne “ispranog” denim looka, ali na stotine galona vode i gomile kemikalija potrebno je kako bi se postigao taj efekt. Stoga drugi puta u shoppingu posegnite za etiketom “recycled” kako biste doprinjeli manjem zagađenju.

Malim promjenama pomoći ćete prirodi te smanjiti količinu vode i energije potrebnih za izradu i transport tekstila.