odlična kombinacija
Recept s tikvicama koji ćete obožavati: Gotov je u nekoliko minuta, a jednako je ukusan i kad se ohladi

Izvor: Profimedia / Autor: Zoonar GmbH / Alamy / Alamy / Profimedia
Savršen za ručak, večeru ili predjelo, ovaj quiche možete servirati toplog i hladnog, a priprema mu je vrlo jednostavna. Kombinacija tikvica i feta sira, zalivenih smjesom od jaja, mlijeka i vrhnja daju savršeno sočan i kremast nadjev koji se odlično spaja s prhkim tijestom.
-
za prste polizati
Ljubav na prvi zalogaj: Hladna torta od čokolade i malina čisti je užitak koji će vas okusom vratiti u djetinjstvo
-
brzo i fino
Recept koji ćete sigurno praviti više puta: Zdrave palačinke koje uspijevaju baš svaki put
-
brzo i zdravo
Bolji špinat na mlijeku sigurno niste probali: Recept koji oduševljava okusom i sastojcima
Potrebni sastojci:
- Prhko tijesto (kupljeno ili pripremljeno prema vašem omiljenom receptu)
- 3 velika jaja
- 125 ml vrhnja za kuhanje
- 125 ml mlijeka
- 1 srednja tikvica
- Prstohvat vlasca
- 200 g feta sira
- Ekstra djevičansko maslinovo ulje
- Sol
- Crni papar
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. U okrugli kalup stavite prhko tijesto i pecite 8 minuta. Stavite po strani i ostavite da se ohladi.
Vlasac očistite i nasjeckajte te ostavite sa strane.
Tikvice dobro operite i bez guljenja narežite na tanke ploške uz pomoć guljača.
U tavicu obilno stavite maslinovo ulje i pirjajte vlasac dok ne postane proziran. Začinite, a zatim ga stavite sa strane.
U istoj tavici pirjajte ploške tikvica, začinite, a potom i njih stavite sa strane.
U velikoj zdjeli istucite vrhnje, mlijeko i jaja.
Dodajte vlasac i tikvice i miješajte dok se sve dobro ne sjedini.
Feta sir izmrvite prstima i stavite sa strane.
Smjesu prelijte po tijestu i po cijeloj površini ravnomjerno rasporedite feta sir.
Pecite u zagrijanoj pećnici 20 minuta.