I RIJEČI SU AFRODIZIJAK

Razgovorima o seksu zagrijte atmosferu

  • Autor: Stribor Kevi
  • Zadnja izmjena 30.03.2010 07:46
  • Objavljeno 30.03.2010 u 07:46
par ljubav krevet seks

par ljubav krevet seks

Izvor: Corbis / Autor: Edvard March/Corbis

Možda ona uopće ne voli grubo i na brzinu, možda voli samo ponekad. Možda je baš naglo i snažno uzimanje beskonačno uzbuđuje, a dugačka predigra joj suzbija želju. Potrebno je rasvijetliti stvari koje nisu toliko dobre, ali i zabavljati se uz maštarije koje nisu dosad iskušane

Postoji pjesma Tori Amos na čijem početku Leonard Cohen izgovara stihove jedne svoje pjesme. 'Čuo sam za muškaraca koji je tako lijepo izgovarao riječi da kada bi samo izgovorio njihova imena, žene bi mu se predavale', prvi je stih te Cohenove pjesme. Možda žene prolaze trnci kada te riječi izgovara Cohen, ali drugi muškarci nisu te sreće. Ipak, istraživanja su pokazala da govor, ne samo kinky gugutanje pri seksu, ima velik utjecaj na kvalitetu i učestalost seksa. A to pogotovo vrijedi za žene.

John-Francis Bourke /Corbis

John-Francis Bourke /Corbis

Izvor: Corbis / Autor: John-Francis Bourke /Corbis

Govor o seksu moćan je afrodizijak

Predigra nije samo šest, sedam minuta trljanja i mrljanja po grmiću i ispod. Ako zamislimo ženski seksualni pogon kao veliku prozirnu epruvetu koja se puni seksualnom energijom putem stvari koje su njoj seksi, tada pojačavanje tog pogona senzualnim govorom može trajati i nekoliko dana. I ne treba žaliti truda, jer mnoge stvari vrijede onoliko koliko je u njih uloženo. A raspon od onoga s jedne strane 'malo me boli glava, al' ajde, obavimo to', do onoga s druge strane 'kad ćemo više?' velik je. Koliko truda, toliko nagrade. Ako se seksualni pogon napuni do vrha, njegovo sagorijevanje na plahtama bit će neopisivo.

Mozak je neobičan organ. Kada nešto zamišljamo ili o nečemu mislimo kada o tomu govorimo, mozak ne raspoznaje najbolje događa li se to stvarno u tom trenutku ili o tome samo sanjarimo. Zbog toga mnogi od nas vole gledati i uzbude se kad gledaju porniće. Što se tiče mozga, razuzdano seksualno gimnasticiranje događa se zapravo nama. Sve tople riječi o seksualnim sanjarijama koje međusobno podijelimo prije samog čina načini su kojima mozak priprema organizam za konačno pražnjenje.

Žensko tijelo složen je instrument i svako je priča za sebe. Neke žene do ruba orgazma dovodi samo ljubljenje leđa, druge su imune na to. Neke središte zadovoljstva nalaze u ljubljenju vrata i grickanju ušnih resica. Druge ne vole odgađanje, žele brzo spuštanje na vrelo, a milovanje drugih dijelova tijela ugodno je samo popratno. Treće obožavaju analno, četvrtima je i sama pomisao na to odbojna.

Govor o seksu moćan je afrodizijak. Možemo se došaptavati na ulici, razgovarati telefonom s posla. Možemo potajno gestikulirati bez glasa među stotinama drugih ljudi. Što volimo, što ne volimo, što bismo mogli iskušati. Prvi dan razgovaramo, drugi dan razgovaramo i tako izdržimo do petog. Peti dan, petak, dan je za.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi