ŠTO MRZE?

Rakovi su jako osjetljivi, a ove će ih stvari potpuno izbaciti iz ravnoteže

07.07.2019 u 07:59

Bionic
Reading

Rak je iznimno osjetljivo biće pa je teško doznati što ga izbacuje iz ravnoteže. Želite li da se zatvori u svoj čvrsti oklop, to ćete najbrže postići ako ga izložite pojavama koje mrzi

Nametljiva radoznalost

Previše razgovora o osobnom životu Raka izaziva mu snažnu nelagodu. Ako želi podijeliti svoje osjećaje, misli ili želje, učinit će to gotovo neprimjetno. Otkrit će svoje najveće tajne u nekoliko jednostavnih rečenica i tada možete biti sigurni da ste u njegovom srcu. Pokušate li to iz njega izvući upornim pitanjima, izgubili ste bitku!

Sebičnost i distanciranost

Oholi ljudi koji slijede jedino svoje interese i pri tome ne vode računa o tuđim osjećajima ozbiljno će uznemiriti pravog Raka. Suočen sa sebičnim i hladnim osobama, postaje tužan i zabrinut za sudbinu cijelog svijeta. On iskreno vjeruje u emotivnu bliskost i duboku povezanost svih živih bića pa se prema drugima ponaša s puno obzira.

Vikanje i nasilje

Rak je šutljiv jer mu razgovor ponekad uzrokuje napor. Ako se suoči s ljudima koji dramatiziraju, prave buku ili provode nasilje, traži najbrži način da promijeni zrak. Previše jaki podražaji izbacuju ga iz takta i oduzimaju mu energiju.

Kritika (pa i opravdana)

Teško podnose kritiku i na osobnom i na profesionalnom planu. Dugo skrivaju povrijeđenost jer ne žele pokazati slabost, no ako stresna situacija potraje dovoljno dugo, reagiraju smjesom gnjeva, gorčine i tuge. Ako u takvim trenucima spazite suzu u njihovom oku, ne smijete im reći da su plačljivci jer bi to bila - nova kritika!

  • +44
Poznati Rakovi Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Neudobnost

Ukusan obrok u mirnom ozračju, udoban ležaj, optimalna temperatura i osvijetljenost prostorije - Raku je jako važna odsutnost neugodnih podražaja. Ako zbog više sile ne nađe prikladno okruženje, nevoljko će se prilagoditi, ali ako uoči da mu je netko namjerno uskratio udobnost, trajno će mu to zamjeriti.