OPREZNI I EMOCIONALNI

Rak i njegovih sedam smrtnih grijeha: Neki su iznad svega oholi, drugi pohotni, treći proždrljivi

17.07.2022 u 07:59

Bionic
Reading

Svi griješe, ali svatko na svoj način, što dijelom ovisi o zodijačkom znaku. Neki su iznad svega oholi, drugi pohotni, treći proždrljivi... Pogledajte kojim se grijesima ističe oprezni i emocionalni Rak!

Oholost

Niste oholi u duši, ali se katkad tako držite da prikrijete ranjivost jer ste svjesni da je to slabost, a slabosti privlače grabežljivce. Nešto nalik oholosti obuzima vas ako su članovi vaše obitelji ostvarili nešto značajno, bilo profesionalno, bilo privatno, primjerice bogato se vjenčali.

Škrtost

Budući da su vam sigurnost i zaštićenost visoko na ljestvici, pazite kojim ritmom, koliko i na što trošite, ali niste doslovno škrti. Visoka empatija potiče vas na povremeno davanje. Rakovi koji odrastaju u dobrostojećoj obitelji mogu biti čak i rastrošni.

Požuda

Vaš je spolni nagon jako ovisan o emocijama koje je potaknuo potencijalni partner u vama. Da biste se intimno otvorili, morate osjećati ljubav ili simpatiju ili samilost, ali iznad svega povjerenje da vas neće povrijediti. Ako su ti uvjeti ispunjeni, vaša će spolnost nabujati. No vaše je povjerenje krhko i može splasnuti zbog pogrešne riječi ili geste.

Selena Gomez je Rak, rođena je 22. srpnja 1992. Izvor: Profimedia / Autor: Raw Image Ltd / Goff Photos / Profimedia

Zavist

Zavidite ljudima koji žive u većoj sigurnosti i spokoju nego vi ili vaši bližnji. Gajite tu emociju i prema onima koji su otporniji na stresne okolnosti i stoga zaštićeniji od patnje. No budući da vas jaka empatija tjera na brigu za obitelj, pomalo i prezirete manje osjetljive jer zaključujete da su nemarniji.

Proždrljivost

Rak je među znakovima s najviše poremećaja prehrane. Stres nekima od vas smanjuje, a drugima povećava apetit. Ako ste u prvoj skupini, jedva ćete se prisiliti da stavite nešto u usta, a ako ste u drugoj, tamanit ćete ogromne količine ugljikohidrata i šećera, ponajviše u pecivima i tjestenini.

  • +34
Sofia Vergara je Rak, rođena je 10. srpnja 1972. Izvor: Profimedia / Autor: Jason Merritt / Getty images / Profimedia

Bijes

Tipičan Rak nije jako ratoboran, ali ga duševna ili fizička povreda, naročito u djetinjstvu, može učiniti takvim. Osjećate li se ugroženim, spopast će vas smjesa emocija, među kojima su strah i gorčina, ali i bijes. Tada vadite račja kliješta iz futrole i krećete u akciju, računajući na to da će dugo trajati.

Lijenost

Potreba za svladavanjem neizvjesnosti i nesigurnosti sprečava vas da budete lijeni, iako imate i tu crtu. Dok vlada mir, najsretniji ste ako ležite u udobnom krevetu i sanjate otvorenih očiju. Opazite li makar i blagu prijetnju po svoje ili obiteljsko blagostanje, bacate se na posao i postajete radnik udarnik.