INSOMNIJA U ZODIJAKU

Ovi horoskopski znakovi premalo spavaju, jeste li i vi među njima?

18.06.2022 u 08:00

Bionic
Reading

Neki ljudi utonu u dubok san čim dotaknu jastuk, neki se satima okreću u krevetu, a nekima je žao trošiti vrijeme na spavanje. Otkrijte tko su neispavanci zodijaka!

Blizanci

Njihov hiperaktivan um stalno razmišlja o nečemu. I kad legnu u krevet, mozak im i dalje radi, vrteći situacije koje su proživjeli toga dana, povremeno skačući u prošlost, budućnost i natrag. Svjesni zdravstvenih savjeta o potrebnoj količini sna, pokušavat će ispuniti kvotu, ali će im misaoni procesi često podmetati nogu. Kad zaspu, nije im strano probuditi se nakon sat dva i usred noći pogledati što ima novog na društvenim mrežama i vijestima. Katkad izvedu taj ritual dvaput tokom noći i usnut će na duži rok tek kad se iscrpe do krajnjih granica. Pojačana mentalna aktivnost tad im se može prenijeti u vrlo živopisne snove nakon kojih se neće osjećati sasvim odmoreno.

  • +10
Angelina Jolie je Blizanac, rođena je 4. lipnja 1975. Izvor: Profimedia / Autor: Massimo Insabato / Shutterstock Editorial / Profimedia

Vodenjak

Budući da dan nije dovoljno dug za njihov širok raspon interesa, često kradu nekoliko sati od noći da bi pokrili sve na čemu su mentalno angažirani. Ne vide nužno noć kao vrijeme koje bi trebalo posvetiti odmoru, već priliku da po glavi u miru prevrću razne sadržaje, prave planove i smišljaju moguće scenarije za budućnost. Njihov um nije navikao mirovati pa će im, ako nemaju osobni problem, dobro doći društveni ili međunarodni. Kad im san napokon dođe na oči, redovno će biti nemiran, čemu doprinosi njihov običaj da se pred spavanje udube u uzbudljivu knjigu ili akcijski film.

  • +5
Princeza Charlene je Vodenjak, rođena je 25. siječnja 1978. Izvor: EPA / Autor: CHRISTIAN BRUNA

Vaga

Nijedan znak ne razmišlja toliko o međuljudskim odnosima koliko Vaga. Kakav god bio njihov ljubavni status, polje odnosa uvijek će im dati povoda za plodnu misaonu aktivnost. Što su on ili ona htjeli reći onom rečenicom? Zašto nisu odgovorili? Što su mislili onim smiješkom, mrštenjem, nabiranjem obrva? Kad legnu, Vage analiziraju razgovore i prepiske vođene prethodnog dana, kao i one iz daleke prošlosti i one koje predviđaju u doglednoj budućnosti. A cilj je svih analiza proniknuti u emocije koje drugi gaje prema njima, one prema drugima i drugi prema trećima.

Bella Hadid je Vaga, rođena je 9. listopada 1996. Izvor: Profimedia / Autor: Italy Photo Press / Zuma Press / Profimedia