IZVRSNA MEMORIJA

Ovi horoskopski znakovi imaju najbolje pamćenje

02.07.2022 u 07:59

Bionic
Reading

Svi znamo nekoga čiji um ne zadržava mnoge važne informacije koje do njega dopru. S druge strane, neki pamte i trivijalne detalje koje ostali ni ne primjećuju

Snaga i dugotrajnost pamćenja dijelom ovisi i o pripadnosti zodijačkom znaku, a vodeni i zemljani ističu se tom sposobnošću više nego vatreni i zračni.

Škorpion

Pripadnici ovog znaka imaju izvrsnu memoriju i za emocije i za činjenice, što ih svrstava na prvo mjesto naše ljestvice. To je ujedno i jedan od glavnih razloga zbog čega ih nije pametno naljutiti. Škorpioni se mogu prisjetiti događaja starih nekoliko desetljeća unatrag. Briljiraju naročito ako im netko osporava potraživanje duga ili ih izazove tvrdnjom da se nečeg sjeća bolje od njih. Pamte čak i detalje iz djetinjstva pa su i u odrasloj dobi ljuti kada se prisjete nekoga tko im je ukrao igračku ili ih je nazivao ružnim imenom.

  • +5
Selena Gomez je rođena u znaku Raka 22. srpnja 1992. Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Rak

Njihovo je pamćenje specijalizirano za emocije i dojmove više nego za činjenične podatke, iako su prilično dobri i u tom pogledu. Sjećanje na neki događaj stvara im asocijacije na druge pa na treće, tako da su sposobni rekonstruirati cijeli život počevši od jednog upamćenog iskustva.

Jarac

Ističu se pamćenjem podataka, primjerice imena, datuma, rezultata, tečajnih lista i općenito brojki i slova. Dobro pamte tko im je pomogao i bio uz njih kad su ga trebali, a još bolje tko je bio protiv njih, tko ih je iznevjerio ili izigrao. Dugo pamćenje loših iskustava čini Jarce nezgodnim neprijateljem, u rangu Škorpiona.

  • +6
Kate Middleton je rođena u znaku Jarca 9. siječnja 1982. Izvor: Profimedia / Autor: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Bik

Bikovi dugotrajno pohranjuju sjećanja, a ponajviše pamte ugodna iskustva - gozbe, putovanja, ljubavne susrete, kupovine skupih predmeta. Vizualni su tipovi pa mogu slikovito opisati mnoge detalje. Iako imaju visoku toleranciju na ljutnju i mržnju, onaj tko prijeđe taj prag može računati na to da mu to Bik neće zaboraviti cijeli život.