ATRAKTIVNA I BRZA

Prva fotografija Opelove najžešće Insignije OPC

29.01.2009 u 09:00

Bionic
Reading

Britanski automobilski magazin Evo objavio je zrnatu fotografiju automobila za koji se spekulira da je nova Insignia OPC

Objektivom kamere na mobitelu, kako se čini, automobil je uslikan na jednom od General Motorsovih službenih okupljanja. Malo je toga poznato o automobilu, a jedino što po izgledu možemo zaključiti jest da je dizajn Insignije OPC većim dijelom inspiriran onim konceptnog modela GTC koji nam je 2007. predstavljen na salonu automobila u Ženevi.

Insajderi bliski projektu tvrde da je prilikom testiranja Insignia OPC odsprintala nurburgrinškim Nordschleifeom za manje od osam minuta, što je rezultat kojim bi se mogao podičiti svaki sportski automobil.

Performanse nisu poznate, kao ni podaci o motoru i pogonu, no šuška se da će se pod poklopcem naći modificirani bi-turbo V6 zapremnine 2,8-litre sa 320 KS, dok će za prijenos snage na podlogu biti zadužena posljednja generacija Haldexovog integralnog sustava.

Premda nije potvrđeno, očekuje se da bi automobil svjetsku premijeru mogao imati na nadolazećem ožujskom salonu automobila u Ženevi.