skrivaju prste

Pronašli smo najljepše sandale za sve one koji ne vole previše pokazivati stopala

28.06.2020 u 08:02

Bionic
Reading

Među brojnim modelima sandala namijenjenih aktualnoj sezoni inačice sa zatvorenim prednjim dijelom spadaju među najoriginalnije i najmodernije, a ovo je nesumnjivo dobra vijest za sve one dame koje ne vole pokazivati stopala u ljetnim mjesecima

Stopala se u ljetnim mjesecima neizbježno nalaze u središtu pozornosti – radost za jedne, a prava drama za druge dame. Dobra vijest je da su među trendovskim sandalama za ljeto 2020. godine upravo modeli sa zatvorenim prednjim dijelom.

Stopala vam nisu baš skladna (ružna?), nesavršene su pedikure, muči vas Hallux valgus, obilno se znoje, razmišljate o formalnim i radnim potrebama, higijenskim pitanjima (više nego razumljivo u vrijeme koronavirusa) ili jednostavno bolujete od onoga što je Sigmund Freud nazvao podofobija: vrsta odbojnosti prema nečijim stopalima... Bez obzira na razlog, činjenica je da brojne dame ne vole pokazivati stopala, stoga se postavlja pitanje kakve ljetne cipele odabrati kada temperature počnu naglo rasti, a da pritom ne odustanete od glamura.

Odaziv je ove sezone iznenađujući. Između sandala s vrlo tankim remenčićima, gladijatorica, ravnih i visokih natikača, sandale zatvorene sprijeda isticale su se u većini aktualnih kolekcija renomiranih brendova.

Mnogo je dizajnera koji su ih predložili u kolekcijama namijenjenim aktualnoj sezoni, a najpopularniji model nesumnjivo su takozvane cage fisherman sandale rođene krajem 30-ih godina prošlog stoljeća, najčešće rađene od kože, koje su prethodile prepoznatljivim jelly PVC sandalama, kakve su se tradicionalno nosile na plažu.

Ove nanovo popularne sandale u aktualnoj sezoni kreću se u rasponu od najvjernijih modela iz prošlosti koji izgledaju kao da potječu sa starih fotografija iz osnovne škole do modernijih kožnih (Prada) ili inačica od mrežaste tkanine (Bottega Veneta) do gumenih verzija u duhu 90-ih (Moschino).

S visokom ili ravnom petom, dizajnerska tumačenja ovih prepoznatljivih sandala su raznolika i prilagođavaju se različitim potrebama dama koje u ljetnim mjesecima ne vole pokazivati svoja stopala, s većim fokusom na petu ili središnji dio cipele a na štetu prstiju, skrivenih perforacijama te neobično elegantnim i arhitektonskim uzorcima.

Na pitanje kako ih nositi ove sezone, tajna leži u tome da se prema njima postupa kao i prema bilo kojem drugom paru ljetnih cipela, što ih čini pravim modnim protagonistima, a za vas smo u nastavku izdvojili najljepše modele zatvorenih sandala s potpisom high end i high street brendova.

  • +14
Zatvorene sandale Izvor: Promo fotografije / Autor: promo