VJEČNI BALONER

Pronašli smo najljepše modele jakne koju svaka žena treba imati u ormaru

02.10.2019 u 06:49

Bionic
Reading

Baloner kao bezvremenski klasik i čest izbor u prijelaznim razdobljima godinama intrigira modnu industriju, a vodeća dizajnerska imena uz pristupačne high street brendove i ove jeseni odlučila su ponuditi mnoštvo inačica ovog kultnog klasika

Baloner se počeo masovno proizvoditi 1914., kada su ga radi zaštite od kiše i vjetra počeli nositi britanski časnici u Prvom svjetskom ratu, a dodatno ga je popularizirao Thomas Burberry pedesetih godina 19. stoljeća.

Mnoštvo modela balonera danas je moguće pronaći u velikom rasponu cijena, no modna kuća Burberry njihov je standardni sinonim. Davne 1879. osnivač modne kuće Thomas Burberry patentirao je pamučni materijal gabarden izrađen od vodootpornog konca koji se koristi pri nastajanju kultnih Burberryjevih balonera.

S vremenom su baloneri postali krojački i modni pečat koji se mogao vidjeti na svima – od fiktivnog lika Holly Golightly u filmu 'Doručak kod Tiffanyja' do inspektora Clouseaua u filmskoj franšizi 'Pink Panther'.

Baloneri se na policama trgovina najčešće prodaju u originalnoj bež varijanti, no s godinama su dizajneri i high street brendovi osmislili modele raznoraznih boja, uzoraka i materijala, poput onih od umjetne ili prave kože koji su ove sezone iznimno popularni.

U potrazi za najnovijim modelima pročešljali smo trgovine i pronašli one najljepše. Zavirite u galeriju i pronađite svog favorita.

  • +29
Baloneri Izvor: Promo fotografije / Autor: promo