NOVITETI U DUĆANIMA

Proljetne krpice koje ne smijete propustiti

12.04.2013 u 08:00

Bionic
Reading

Stigle su nove kolekcije, no tko će sada obilaziti cijeli grad? Mi smo to učinili za vas, donijeli svašta od proljetnih trendova, a na vama je da pokupite ideje, saznate kako se kreću cijene i – otrčite po koji novi 'it' komad

Proljetni izlozi mame nas sa svih strana, a lutke, odjevene u najuspješnije komade iz novih modnih kolekcija, pozivaju da uđemo i pokupimo ponešto od novih trendova. Ono što vrlo brzo postane jasno je da nam u ormare valja smjestiti jednu novu, prozirnu, ne preusku žutu košulju, pidžama-hlačekakav narančasto-ružičasti sako (doista luda boja koje ima posvuda), suknju s cvjetnim uzorkom. Proljetni puloveri široki su, porub na ramenima je spušten, sprijeda su često barem malčice kraći nego otraga. I tunike i majice široke su, često sa šišmiš-rukavima.

Nadalje, što god odabrali posve čipkasto ili s čipkastim detaljima, ne možete pogriješiti – možda vesticu u Benettonu, bijeli sako s čipkastim leđima u Penny Blacku, tuniku u H&M-u, haljinu u Mangu ili hlače u Zari.

Nose se i jaknice od satenskih materijala, kratke i s rukavima do ispod lakta, koje pomalo podsjećaju na one sportske, jer imaju i patentni zatvarač.

Upravo se mornarski plava, zelena i žuta te boja fuksije najviše pretaču kroz ovoproljetne kolekcije, od odjeće do modnih dodataka, često u kombinaciji s crnom i bjelom. I šarene komade nose prvenstveno ove boje, a trend je da se prelijevaju kao da su nehotice razmočene.

Štiklice su damskije nego ikad, a čak i više od balerinki nosit će se ravne cipelice sličnije papučama, dakle nešto zatvorenije, često s uzorkom, od točkica do divljeg printa. Nosi se i puna peta, s platformom, u tamnijim bojama, no s kakvim kričavim, neonskim detaljem. Torbe dolaze u bijeloj, crnoj i boji devine dlake, uz zelenu, boju ciklame i žutu, a nemojte se iznenaditi gumenim primjercima i osobitim trendom laserski izrezanih oblika na koži.

Što je sve od novih proljetno-ljetnih trendova stiglo na police i vješalice u naše lance ulične mode - Diesel, Sisley, Benetton, Zaru, Mango, H&M, Penny Black, Commu, Clan Store - pogledajte u našoj fotogaleriji.