brinite o zdravlju

Problem s vlagom u domu je lako rješiv, evo i kako

tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Bernd Schmidt / Panthermedia / Profimedia

Svi jako dobro znamo koliko je vlaga štetna po naše zdravlja. No, u more informacija vezano za štetne učinke koje ima na nas, vrlo često ni sami nismo sigurni kako ćemo je se riješiti

Vlaga ima zdravstvene, ekonomske ali i estetske posljedice na naš svakodnevni život. Ona je prvenstveno štetna za djecu, alergičare i osobe oslabljenog imuniteta. Osim što su nam skuplji troškovi grijanja i što šteti našoj nekretnini, ona nam stvara ružan izgled na zidovima, dok u ekstremnijim situacijama stvara i neugodan miris. Svi se možemo složiti s tim da u takvim uvjetima ne želimo živjeti, ali opet uvijek nekako pomislimo kako je naš prostor ipak po tom pitanju ok, ali pravo pitanje je do kada? Odgovor leži u odvlaćivačima zraka.

Odvlaživači zraka priznatog švicarskog brenda Stadler Form rade sve za optimalnu kvalitetu zraka u Vašem domu. Jednostavna elegancija u kombinaciji s vrhunskim performansama čine odvlaživače zraka Albert, Albert little i Theo jedinstvenim.

Albert odvlaživač zraka

Albert odvlaživač zraka

Albert odvlaživač zraka

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Albert je najbolji u svojoj klasi i pruža energetsku učinkovitost 3xA. Odvlaživač zraka Albert je proizvod dizajnerskog studija tvrtke Stadler Form. Albert dolazi kao najveći spas i prostoriju punu vlage! Albert provodi odvlaživanje na vrlo otmjen i učinkovit način, te je za to i višestruko nagrađivan. Ideja tvrtke Stadler Form bila je razviti odvlaživač zraka koji je vizualno privlačan, energetski učinkovit i lagan za upotrebu. U usporedbi sa ostalim tradicionalnim odvlaživačima, Albert skladno pristaje velikom broju raznih prostorija.

Njegov čisti elegantan dizajn je rezultat rada švicarskog dizajnera Matti Walkera.Njegova inovativnost bila je dovoljna da uvjeri čak dvije grupe stručnjaka. Njegov je dizajn osvojio međunarodnu nagradu Red Dot Designa u 2013. Albert je jedini odvlaživač zraka u svojoj klasi u Švicarskoj nagrađivan zbog ocjene energetske učinkovitosti 3xA*. Albert je jedinstven i sofisticiran suvremeni uređaj koji osigurava zdravu klimu prostorije, bez obzirana to nalazi li se ta prostorija u prizemlju, podrumu, kućama koje se nalaze blizu vode ili sobama za pranje rublja. Ima funkciju kojom se vrti (funkcija oscilacije) i time optimalno raspršuje zrak, osiguravajući odvlaživanje velikih prostorija. Jedna od Albertovih karakteristika je i jedinstveni mjeritelj vremena. To znači da se vrijeme uključivanja i isključivanja može odrediti i na taj način se mogu iskoristiti razlike tarifa električne energije. Albert je također mobilan zahvaljujući kotačima, te se može lako premjestiti sa jednog kraja prostorije na drugi. LED svijetla na uređaju se mogu prigušiti ukoliko prejako svijetle u spavaćoj sobi.

Stadler Form je švicarska tvrtka specijalizirana za razvoj, proizvodnju i prodaju kućanskih aparata s naglaskom na poboljšanje kvalitete unutarnjeg zraka. Proizvodi Stadler Form karakteriziraju izuzetan dizajn povezan s vrhunskom kvalitetom i inovativnom tehnologijom. Više od petnaest nacionalnih I međunarodnih nagrada potvrđuje (RedDot design award, German design award, Allergy-friendly Quality tested – ECARF).

Albert Little

Albert Little

Albert Little

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Svojim elegantnim izgledom vrlo brzo sustiže svog velikog brata Alberta. Njega se također može prenijeti kotačima sa jednog kraja na drugi. Spremnik se lako otvara pomoću drške koja automatski iskače pri otvaranju. On također ima funkciju vrtnje kojom osigurava optimalno raspršivanje zraka

Theo

Theo

Theo

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Najnovija istraživanja o zdravlju jednoglasno tvrde da je optimalna vlaga u kućanstvu oko 40-60% , te čak i kod 60% nerijetko dolazi do kondenzacije i razvoja plijesni po zidovima.

Theo voli vlažne prostorije, učinkovito uklanjajući suvišnu vlagu iz zraka. Integrirani higrostat znači da se željena vlaga može postaviti na 40%, 50% ili 60%. Alternativno,Theo može stalno raditi. Njegova je neovisnost također impresivna; timer se može programirati s radnim vremenom od 1 do 7 sati.

Snaga odvlaživanja je 10 l za dan - idealno za prostorije površine do 40 m² / 100 m3. Jednostavna kontrola podešavanjem ciljane vlažnosti zraka, programabilan timer i spremnik za vodu objema 2,1 l.

Theo

Theo

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Kada se vremensko razdoblje završi ili se spremnik za vodu napuni, Theo se automatski isključuje. Ako Theo dulje vrijeme ostaje sam kod kuće, drenaža je jednostavna zahvaljujući isporučenom crijevu. A ako želite Theo premjestiti iz jedne prostorije u drugu, njegova praktična ručka olakšava podizanje čak samo jednom rukom.

Theo osim što nam donosi zdravstvene I ekonomske predanosti on je jako elegantnog dizajna te se uklapa u svim prostorijama kao moderna dekoracija.

Karakteristike i usporedba među modelima imate u sljedećoj tablici.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Odvlaživač zraka Theo je sada na akcijskoj cijeni od 1699 kn od 08.01.2020. do 15.03.2020., ili do isteka zalihe. Albert je dostupan po cijeni od 3899 kn kao i Albert little po cijeni od 2699 kn. Navedene odvlaživače zraka možete kupiti u EMMEZETA, Elipso, Svijet Medija, eKupi, i Stadler Form Hrvatska internet trgovina. Više o akciji odvlaživača THEO I proizvodima saznajte ovdje.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!