prirodno i senzualno

Pripremite se na vrijeme: Evo koje će frizure biti u trendu ovog ljeta

14.05.2023 u 17:35

Bionic
Reading

Bezbrižna ljetna vibra mnoge inspirira na promjenu frizure, a eksperti predviđaju da će ovog ljeta u prvom planu biti prirodne teksture i svjetlije nijanse

Od svih godišnjih doba, ljeto je vjerojatno najbolje za novu frizuru. Istina, nije se uvijek lako nositi s povećanom vlažnosti u zraku koja otežava stiliziranje, a tu su i oštećenja zbog UV-zraka te češće 'uništavanje' frizure kupanjem u moru ili bazenu, no ona bezbrižna ljetna vibra ključna je za osjećaj slobode i znatiželje u eksperimentiranju novim lookom.

Isto tako, ljeto je savršen period za povratak prirodnoj teksturi kose i slanjem svojih pegli i uvijača na zasluženi 'godišnji odmor' kako biste u potpunosti prigrlili chic prirodni stil.

Uz to, profesionalni frizeri i stilisti donose nekoliko ključnih trendova koji će prevladavati nadolazećeg ljeta, od najpopularnijih dužina i boja kose do trendova u stiliziranju modernih frizura.

Držite se prirodne teksture kose

Kada govorimo o oslanjanju na prirodnu teksturu kose, ne govorimo o trendu, već čitavom pokretu koji potiče prirodnost u svakom pogledu.

'Umjesto da se borite sa svojom kosom i pokušavate je ukrotiti na razne načine, jednostavno je prihvatite. Dakle, ako imate 'čupavu' ili slojevitu kosu, sve što vam je potrebno jest malo stiliziranja', tvrdi Paul Percival, profesionalni frizer, pa dodaje:

'Ključ je u održavanju i korištenju kvalitetnih proizvoda te odabiru frizure koja će na najbolji način istaknuti ljepotu prirodne kose.'

Box bob

Više nema sumnje, bob je najpopularnija frizura 2023. godine! Dobra vijest je to što na raspolaganju imate desetke vrsta ove trendi frizure pa ćete lako naći baš onu koja najviše odgovara vašem licu.

Prva ga je popularizirala modna influencerica Hailey Bieber te je odabrala tzv. box bob jer posjeduje jasne linije i oštre kutove rezova, zbog čega, u skladu s nazivom, podsjeća na kutiju. Iako možda ne zvuči laskavo, teško je poreći da ova frizura posjeduje neodoljivu dozu mladenačke elegancije!

Opuštena valovita kosa

Opušteni slap dugačke kose bezvremenski je lijepa frizura koja osvaja na prvu. Istovremeno sofisticirana i casual, prigodna je za doslovno sve prigode, od vjenčanja preko poslovnih sastanaka pa sve do bezbrižnih šetnji plažom.

'Ako ste u potrazi za frizurom koju biste nosili na ljetovanju, kada vam je kosa često mokra, nema bolje od puštanja da se osuši na vrućem ljetnom zraku i sama formira senzualne kovrče', objašnjava Percival i dodaje:

'Kako biste napravili ovakvu frizuru kod kuće, samo nježno prođite kroz nju vlažnim rukama i pustite je da se suši na sobnoj temperaturi.'

Zlatne i brončane nijanse

Sukladno aktualnim trendovima, predviđa se da će i ovog ljeta iznimno popularna biti plava boja kose, koja će se kretati od klasičnih plavuša 90-ih godina, preko nijansi nalik medu, pa sve do nešto jednoličnije krem boje.

'Tijekom jeseni i zime puno je češći odabir smeđe i crne boje, a dolaskom toplijeg vremena sve više žena odlučuje se na promjenu looka zlatnim nijansama. Predviđam da ćemo ovog ljeta također gledati mnoštvo svjetlijih tonova', objašnjava Percival.

Osim zlatnih nijansi, eksperti predviđaju veliku popularnost brončane boje, proslavljene još prošle godine, kada je postala jedan od omiljenijih odabira u salonima.

Frizure supermodela 90-ih

Raskošne kovrče, kakve su proslavile glamurozni supermodeli 90-ih godina, vraćaju se na velika vrata!

Kao svojevrsna protuteža opuštenom stilu i prirodnoj teksturi kose, stiže ova nešto kompliciranija frizura koja se nameće kao idealan odabir za svečanije prigode u toplim ljetnim večerima.

Uz to, eksperti pojašnjavaju da će jedan od vrućih trendova biti dodavanje volumena svim teksturama kose.

'Bogat volumen kose najbolje se postiže feniranjem, a riječ je o bezvremenskom trendu kojim nikada ne možete pogriješiti', ističe frizer Sam McKnight.

Visoki rep

Kao i svakog ljeta, i ovog ćemo posvuda viđati frizure stilizirane u rep jer su upravo one najpraktičniji odabir na velikim vrućinama.

'Visoki konjski rep viđat ćemo na svakom koraku u ljeto 2023. godine, a postoji puno načina na koje ga možete oblikovati, od savršeno ravnog do onog koji ima više razina uz pomoć elegantnih ukosnica ili pletenica', zaključuje Percival.