VRIJEME JE ZA PROMJENE

Brišu godine u jednom potezu: Ove su frizure najbolja opcija za dame u dobi iznad 50

10.03.2023 u 20:10

Bionic
Reading

Julia Roberts, Julianne Moore, Naomi Watts i Jennifer Lopez plijene poglede ne samo svojom ljepotom ili sjajnim stilom, već i prelijepom kosom

Dobro je poznato pravilo da svaki, pa i najbolje stajling neće dobro izgledati ako ga ne prati pomno osmišljena frizura.

Odabir prave frizure uvijek je kompliciran zadatak, ali ako ste u dobi od 50 godina, stvari mogu postati kompliciranije.

REVIJA U HOLLYWOODU

Versace okupio vojsku slavnih na modnom spektaklu; pogledajte njihove stajlinge

Pogledaj galeriju

Ako ovog proljeća planirate osvježenje imidža, a u toj ste dobi, frizeri preporučuju stilove kojima biste mogli postići više volumena.

Mónica Duque, direktorica salona Seensay, podsjeća da, kako starimo, kosa postaje tanja, isušena i gubi volumen.

Zbog toga je dobro odlučiti se za frizure koje daju volumen, a najbolji su izbor slojeviti stilovi jer pružaju efekt bujnosti i prozračnosti.

  • +2
Helen Mirren Izvor: Profimedia / Autor: MASSIMO INSABATO / ZUMA PRESS / PROFIMEDIA

I ne brinite, ne morate birati samo pixie ili bob - bez problema možete imati i dugu kosu, poput holivudskih zvijezda Julianne Moore, Helen Mirren i Julije Roberts.

Evo nekoliko dobrih ideja za dame iznad 50:

Slojeviti bob: duljina kose je rezana ispod brade s laganim slojevima, a sjajan primjer za to su holivudske ljepotice Cate Blanchett i Naomi Watts.

'Čupave' frizure: Slojevi imaju nevjerojatnu moć pomlađivanja jer daju svježinu i mladenačku vibru, a odlično izgledaju i kad malo izrastu.

Tzv. mixie frizura: Ako je i vaš problem manjak volumena, stručnjakinja savjetuje mixie frizure, koje kombiniraju duljinu pixie s malo dužim pramenovima u predjelu potiljka radi efekta bujnije kose.

  • +7
Cate Blanchett Izvor: Profimedia / Autor: Cover Images/Instarimages.com/ Instar Images; Toulouse / Goff Photos; Matt Baron/BEI i Aff-USA / Shutterstock Editorial / PROFIMEDIA

Šiške: Nikako ne smijemo zaboraviti snagu šiški jer uspješno uokviruju crte lica i naglašavaju ih. Daju i trenutačni učinak podizanja, savršen za žene starije od 50 godina.

Kakvu duljinu kose izabrati nakon 50. godine?

Uz slojevito šišanje za žene starije od 50 godina, frizeri preporučuju lagane kovrče i valove koji uspješno pomlađuju.

Sjajno su rješenje i midi duljine poput valovitog ili kovrčavog boba, kao i duga kosa ošišana na način da izgleda bujnije i lepršavije, a odlična ideja su i kratke pixie frizure s više volumena jer lijepo ističu lice i omekšavaju ga.