EDUKATIVNA RADIONICA

Princeze pripremaju iznenađenje za klinceze

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 09.12.2010 17:09
  • Objavljeno 09.12.2010 u 14:16
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Postoji li djevojčica na ovom svijetu koja ne sanjari o tome da bude princeza barem na jedan dan? Prekrasne haljine, nakit, dvorac, poniji i još mnogo toga oduševljavaju milijune djevojčica diljem svijeta

U subotu, 11. prosinca, u Profilovoj knjižari u Arena centru u 12 sati sve djevojčice moći će uživati u edukativnoj radionici prema Montessori principu na temu knjige 'Princeze svijeta' Katell Goyer.

Uz pomoć ove knjige djevojčice će upoznati legendarne princeze iz Francuske, Rusije, Japana, Egipta, Tahitija te shvatiti da moć princeze nije samo u njenoj ljepoti, već dobroti, ljubavi i hrabrosti.

Prekrasno ilustrirana zbirka od 14 priča o princezama iz različitih krajeva svijeta oduševit će svaku djevojčicu, a osim prekrasnih legendi o njima, upoznat će se i s drukčijim kulturama, tradicijom i običajima.

Profil i Montessori škola započeli su suradnju te svaku subotu u Profilovoj knjižari u Arena Centru organiziraju kvizove, radionice i čitaonice kojima se djeci na zabavan, ali edukativan način žele približiti razne teme. 'Ovaj put odabrali smo knjigu 'Princeze svijeta' jer čudesne narodne priče nisu samo zanimljive i drukčije, već i poučne jer pokazuju kako je put do sreće svake od tih princeza težak i trnovit, a sreća ne leži u njezinoj ljepoti, već u dobroti, poštenju, domišljatosti, hrabrosti i ljubavi', naglašava voditeljica korporativnih komunikacija Profila Mirsada Begović.

Montessori pedagoška metoda koja se jednim dijelom temelji na učenju kroz igru i koja se u zapadnim zemljama gotovo čitavo stoljeće provodi u alternativnim školama i dječjim vrtićima. Polazi od toga da djeca u procesu učenja sve moraju prvo vidjeti i opipati jer će, upoznavši prvo konkretna znanja, mnogo lakše usvojiti i ona apstraktna.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi