sudjelovanje na prestižnom sajmu namještaja

PRIMA grupa nastavlja izvoznu ekspanziju

19.09.2018 u 12:17

Bionic
Reading

PRIMA GRUPA, najveći hrvatski proizvođač namještaja sudjeluje na prestižnom međunarodnom sajmu namještaja M.O.W. u njemačkom Bad Salzuflenu, od 16. - 20. rujna 2018

M.O.W. jedan je od najznačajnijih sajmova namještaja u Europi s 30- godišnjom tradicijom te se smatra važnom platformom za prezentaciju i promociju novih trendova i inovacija na području proizvodnje namještaja. Među 460 izlagača iz 36 zemalja, Prima Grupa je na 300 četvornih metara izložbenog prostora predstavila novu kolekciju namještaja za 2019. i ponovno oduševila brojne poslovne partnere, distributere i vlasnike najvećih trgovina namještajem, te tako potvrdila svoj status relevantnog strateškog partnera i nastavila pozitivan izvozni trend na zahtjevno zapadnoeuropsko tržište.

Novu kolekciju PRIMA namještaja za 2019. odlikuju suvremeni dizajn, visoka kvaliteta bazirana na pažljivo odabranim prirodnim materijalima, funkcionalnost, modularnost te visoka estetika i trajnost. Prima je, na 300 m2 izložbenog prostora, predstavila novitete iz programa tapeciranog namještaja, novu generaciju stolica i blagovaonskih fotelja na metalnim i drvenim nogama, te programe kutnih klupa s masivnim stolovima. U novoj kolekciji dominiraju visokokvalitetne tkanine ugodne na dodir, a blagovaonsku kolekciju odlikuje kombinacija topline masivnog drva i hladnog metala.

Prima Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

“M.O.W. je jedan od najznačajnijih međunarodnih sajmova namještaja na kojemu redovito sudjelujemo i koristimo ga za promociju novih kolekcija namještaja kako bismo se zahtjevnom zapadnoeuropskom tržištu nametnuli modernim dizajnom i već tradicionalno prepoznatljivom hrvatskom kvalitetom. Sajamski nastupi su nam iznimno važni kako za praćenje trendova u proizvodnji namještaja, tako i za otvaranje novih tržišta koja nam omogućuju daljnji rast poslovanja, ulaganja u razvoj, povećanje proizvodnih kapaciteta i nova zapošljavanja”, rekao je Renato Radić, vlasnik i direktor PRIMA GRUPE.

Od trendova koju su prisutni na sajmu spomenut ćemo dominaciju prirodnih tonova boja u cijelom svojem spektru s naglaskom na boju vina, petrolej plavu, maslina zelenu i curry žutu, a zanimljivost je i prisutnost metalnih elemenata u svim grupama namještaja, od kupaonica, predsoblja, do spavaćih i dnevnih soba, i to ne samo kao konstruktivni element već i dekorativni i funkcionalni. Tkanine su ugodne i podatne na dodir, a česta je i kombinacija tkanina na jednom proizvodu, grube i mekane tkanine (tkanina sa strukturom i bez strukture), hladne i tople (eko koža i tkanina) u kontrastu.

***

Prima Grupa, vodeći hrvatski proizvođač namještaja s dugogodišnjom tradicijom u proizvodnji, maloprodaji i veleprodaji kućnog namještaja, osnovana je 1995. godine u Bjelovaru. Proizvodnja se odvija u u osam suvremenih tvorničkih postrojenja (tri tvornice pločastog namještaja, dvije tvornice tapeciranog namještaja, tvornici masivnog namještaja, tvornici fronti visokog sjaja i tvornici madraca i podnica), a prodaja kroz 55 vlastita prodajna centra u Hrvatskoj i 8 u Makedoniji. Osim na domaćem tržištu prisutni su i na tržištima EU.