PETKOM JEDEMO RIBU
Prijedlog za današnji ručak: Isprobajte brze i jednostavne burgere od tune koji će vas oduševiti na prvu

Izvor: Profimedia / Autor: B Aldridge / Alamy / Alamy / Profimedia
-
ZA LJUBITELJE SLATKOG
Potpuno drugačiji od svega što ste okusili: Isprobajte recept za japanski cheesecake koji oduševljava na prvu
-
SLANA KUHARICA
Utješna hrana koja razvlači osmijeh na lice: Ova će vas zapečena tjestenina oboriti s nogu
-
SOČNA ZA PRSTE POLIZATI
Evo kako pravilno pripremiti i začiniti piletinu: Mali trikovi uz koje više neće biti suha, žilava ili prepečena
Sastojci:
- 2 konzerve tune (od 160 g)
- 2 velika krumpira
- 1 jaje
- 1 žlica brašna
- malo svježeg peršina
- krušne mrvice
- 1 glavica luka
- maslinovo ulje
- sol
- nekoliko listova zelene salate
- 1 mrkva
- 2-3 rajčice
Priprema:
1. Ogulite krumpir, narežite ga na kockice i kuhajte 15 minuta u slanoj vodi.
2. Usitnite krumpir vilicom i dodajte ocijeđenu tunu, 1 žumanjak, žlicu brašna, pola glavice nasjeckanog luka (drugu polovicu sačuvajte kao dodatak) i malo peršina. Sve dobro promiješajte tako da dobijete kompaktnu smjesu.
3. Od smjese rukama oblikujte burgere, namočite ih u bjelanjak koji vam je ostao od ranije, a potom ih uvaljajte u krušne mrvice. Popržite ih na ulju 2-3 minute sa svake strane.
4. Na tavi kratko popirjajte preostali luk narezan na komadiće te sitno nascjeckanu rajčicu.
5. Donju šnitu kruha premažite umakom (predlažemo kombinaciju majoneze, senfa, jogurta i vlasca), stavite redom dva lista salate i malo naribane mrkve, burger i potom na njega žlicu karameliziranog luka i rajčice te preklopite drugom polovicom peciva koji ste prethodno također namazali umakom.
Ukoliko izbjegavate jesti kruh, burgere od tune možete poslužiti i s rižom ili blitvom.
U slast!

Burgeri od tune
Izvor: Profimedia / Autor: Sergii Koval / Alamy / Alamy / Profimedia
- hrana
- namirnice
- RECEPTI
- kuhanje
- ručak
- riba
- tuna
- burgeri
- tportalova slana kuharica
- slana kuharica
- burgeri od tune