BEZ MESA?

Prijavite se za Vege izazov!

Bionic
Reading

Građani se pozivaju da prihvate 'vege izazov' i od 18. rujna, dana održavanja festivala ZeGeVege, do 1. listopada, Svjetskog dana vegetarijanstva, budu vegetarijanci ili još bolje vegani

Kako svakodnevno vlastitim odlukama, izborima i aktivnostima utječemo na svijet u kojem živimo, Prijatelji životinja pozivaju sve da na deset dana otkriju prednosti veg(etarij)anske prehrane. Prijave za vege izazov primat će se na festivalu ZeGeVege ili preko web stranica www.prijatelji-zivotinja.hr i www.zegevege.com

Sve više raste svijest građana o zdravstvenim, ekološkim i etičkim razlozima za vegetarijanstvo. Mnogo je razloga za bezmesnu prehranu, a utjecaj uzgoja životinja za hranu na klimatske promjene još je jedan od razloga za prelazak na održivi način prehrane. Veg(etarij)anska prehrana nije samo suosjećajna, već je ekološki i zdravstveno prihvatljivija.

Idejni začetnik i inicijator vege izazova je tvrtka Lush koja svoje proizvode ne testira na životinjama. Lush će doživljaj sudjelovanja u vege izazovu svim sudionicima začiniti praktičnim savjetima o veg(etarij)anskoj prehrani i ukusnim receptima na web stranicama www.lush.hr kao i na Facebook stranici Lush Croatia gdje se također nalazi i prijavnica.

Iva Šulentić i Ida Prester će u srijedu, 16. rujna, na Trgu Bana Jelačića od 11 do 12 sati pozivati građane da sudjeluju na ZeGeVege festivalu i u vege izazovu te dijeliti veganske kolačiće. Sudjelovanje u veganskom izazovu najavile su Petra Nižetić i Iva Šulentić, a očekuju se i druge osobe iz javnog života.