TAJMING JE PRESUDAN

Prigovaranje supruge može vam spasiti život

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 20.07.2011 10:24
  • Objavljeno 20.07.2011 u 09:30
muškarac ured srčani udar

muškarac ured srčani udar

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Thinkstock

Ako ste oženjeni i doživite srčani udar, imate veću šansu preživjeti, kaže nova studija, a sve zbog supruge koja vam stalno prigovara pa vas na vrijeme i vodi k liječniku

Rezultati studije pokazali su da oženjeni muškarci odlaze u bolnicu prije slobodnih zahvaljujući brizi supruge.

U Kanadi su znanstvenici pratili dolaske četiri tisuće i 403 pacijenata uzimaju u obzir njihovu dob, bračni status i koliko vremena nakon prvih simptoma su shvatili da im je potrebna liječnička pomoć. Već je poznato koliko dobrobiti brak ili stalna veza ima za muškarce, a budući da je u Kanadi srčani udar visoko na listi najčešćih oboljenja, znanstvenici su odlučili provjeriti ima li razlike između brige o zdravlju kod slobodnih i oženjenih muškaraca.

U roku dva sata nakon prvih boli u prsima u bolnicu je otišlo 46,3 pacijenata, a 73,6 posto došlo je u šest sati nakon prvog simptoma.

Unutar ovih podataka, 75,3 posto oženjenih muškaraca došlo je u bolnicu šest sati nakon prvih pritisaka u prsima, a u istoj situaciji u bolnicu je došlo 67,9 posto slobodnih muškaraca.


No žene kao da nemaju istu korist od bračnog statusa, jer na njih očito muževi ne mogu tako lako utjecati ma koliko god prigovarali.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi