POKAŽITE IM PUT

Predstavljena kampanja za prevenciju konzumacije alkohola

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 13.09.2011 17:39
  • Objavljeno 13.09.2011 u 14:47
edukativna kampanja Pokažite im put

edukativna kampanja Pokažite im put

Izvor: Promo fotografije / Autor: Madison

Edukativna kampanja Pokažite im put s ciljem prevencije maloljetničke konzumacije alkohola predstavljena je u Zagrebu

Ovu kampanju pokrenuo je Carlsberg Croatia u suradnji s partnerom trgovačkim lancem Mercator i uz potporu Ureda za zdravstvo Grada Zagreba, Obiteljskog centra te Savjetovališta Luka Ritz.

'Maloljetnička konzumacija izuzetno nas brine u Gradu Zagrebu, jer različita istraživanja pokazuju veliki porast konzumacije alkohola kod sve mlađe djece, a posebno kod djevojčica. Također, porast nasilja među mladima direktno je povezan s konzumacijom alkohola. Podržavamo ovakve inicijative jer je potrebno djelovati na različitim poljima, i kroz edukaciju roditelja kao ova kampanja, ali i kroz strože provođenje Obiteljskog zakona kao i kroz kontrolu prodaje alkoholnih pića', rekao je Zvonimir Šostar, predstojnik Ureda za zdravstvo Grada Zagreba.

Istraživanje provedeno u sklopu kampanje Pokažite im put, pokazalo je da 43 posto roditelja ima problema kada pokušavaju razgovarati s djecom o konzumaciji alkohola, a njih čak 95 posto želi više informacija i savjeta o prevenciji maloljetničke konzumacije. Rezultati istraživanja pokazuju i da je, prema riječima roditelja, čak 32 posto djece od devet do 13 godina okusilo alkohol te da je 70 posto roditelja izrazito zabrinuto zbog mogućih posljedica maloljetničke konzumacije alkohola

'Svjesni smo, ipak, da postoji potreba za sustavnim radom na prevenciji maloljetničke konzumacije alkohola gdje je uloga roditelja iznimno važna. Uvijek nastojimo biti dio rješenja zbog čega smo, u suradnji sa stručnjacima, pokrenuli edukativnu kampanju kojoj je cilj roditeljima pomoći stručnim i konkretnim savjetima', istaknula je Ivana Tavra iz Carlsberga Croatia.

U sklopu kampanje organizirane su besplatne edukativne radionice za roditelje, a izrađen je i priručnik za roditelje s informacijama i konkretnim savjetima kako prevenirati konzumaciju alkohola kod maloljetnika. Na radionicama, pod stručnim vodstvom profesorice pedagogije Marije Sučić Vojnović, sudjelovat će i dr.sc. Ivana Pavić Šimetin dr. med, voditeljica Odjela za praćenje i analizu djelatnosti školske medicine Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te predstavnici Policijske uprave zagrebačke uključeni u projekt Policija u zajednici. Prijave za radionice na: marija.sucic@skole.hr

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi