PRADA BEAUTY

Prada je lansirala predivnu beauty liniju koja predstavlja novu razinu chica

02.08.2023 u 12:21

Bionic
Reading

Svijet luksuzne kozmetike postao je bogatiji za još jedan brend poznatog imena. Talijanska Prada prvog dana kolovoza lansirala je make up liniju kao i liniju za njegu kože s pažljivo stvorenim formulama i profinjenim teksturama koje će zadovoljiti i najzahtjevnije kupce

S obzirom na uspjeh Pradine linije mirisa, dodavanje kategorije kozmetike i njege kože nije iznenađujuće. Proizvode je razvio francuski konglomerat L'Oréal, koji je 2019. kupio Pradinu licencu za mirise. Linija za njegu kože (Prada Skin) uključuje serum, hidratantnu kremu i sredstvo za čišćenje; dok make up linija nazvana Prada Color sadrži palete sjenila za oči, tekuće pudere i mat ruževe za usne.

Pradin Paradoxe parfem očaravajućeg voćnog mirisa smješten u neodoljivu trokutastu bočicu, lansiran je 2022. s Emmom Watson kao zaštitnim licem i odmah se našao na listama najprodavanijih beauty proizvoda. Pradina beauty linija odražava sličan dizajn, upakirana je u luksuzno futurističko, reflektirajuće srebrno pakiranje s prepoznatljivim trokutastim logotipom i zlatnim detaljem, a svaki proizvod može se ponovno puniti (refill) što je svakako velika prednost.

U zajedničkoj izjavi za WWD, Miuccia Prada i Raf Simons izjavili su: 'Napuštajući sve klišeje iz prošlosti, vjerujemo da je ljepota danas prikaz nečije osobnosti, slobode i samopouzdanja'. U skladu s tim Prada Beauty donosi predivne palete sjenila za oči s neočekivanim nijansama u boji patlidžana, vodenoplave i, naravno, Barbie ružičaste. Pradin make up tim predvođen vizažisticom Lynsey Alexander i 3D umjetnicom Inès Marzat, dobio je pristup trezoru modnog brenda u kojem se nalazi preko 27.000 tkanina i printeva, a sve kako bi se bolje upoznali s njihovim nasljeđem, ali i kako bi uspostavili dijalog između modnog i beauty segmenta prestižnog talijanskog brenda.

'Sve mi je poslano, u smislu tekstura Saffiano kože, najlonskih uzoraka tkanine, arhivskih otisaka. U biti sam svoju kuću pretvorila u neku vrstu Pradinog kataloga', rekla je Alexander.

Kolekcija boja u make up liniji ima 'hiper ekstremne' završne obrade i teksture kao što je bogato pigmentirani mat ruž za usne, a vizažistica Alexander ne krije kako 'gospođa Prada mrzi svjetlucanje' pa ne čudi što su sve teksture isključivo - mat.

U make up kolekciji su dva različita mat ruža za usne u 13 nijansi: Monochrome Hyper Matte Durable Weightless Lipcolor je intenzivniji s teksturom sličnom Saffiano koži s potpisom Prade dok Soft Matte Buildable Weightless Lipcolor ima dašak blistavosti i teksturu sličnu Pradinoj kultnoj Re-Nylon tkanini.

Prada Dimensions palete sjenila za oči sadrže tri sofisticirane neutralne i jednu dramatičniju nijansu mat boje, a sve se oslanjaju na boje i uzorke iz bogate modne arhive brenda.

Prada Reveal Skin Optimizing Foundation primjenjuje patentiranu tehnologiju mekog filtra kako bi koža izgledala glatkije i sjajnije, a sadrži niacinamid i probiotik. Upotrijebljena je i umjetna inteligencija kako bi se odredile 33 nijanse pudera pomoću algoritma od 3000 različitih tonova kože.

Pradina linija za njegu kože prethodno je lansirana 2000. da bi ubrzo zatim bila ukinuta, no ovaj put je kreirana korištenjem rijetkih biljnih ekstrakata unutar Adapto.gn pametne tehnologije kako bi pomogla koži da se zaštiti od vanjskih agresora, a sastoji se od seruma i kreme te cleansera.

'Pametna tehnologija' napravljena je od 15 rijetkih biljaka koje postoje više od 400 milijuna godina, podnoseći ekstremne uvjete kroz brojna geološka razdoblja, a kombiniraju se s aktivnim sastojcima poput proksilana, hijaluronske kiseline, vitamina C, ceramida i adaptogena za osvježenje i jačanje barijere kože.

Za završni touch tu je neodoljiv miris za koji je zaslužan parfumer koji stoji iza kolekcije mirisa Les Infusions de Prada, a za Pradu Beauty stvorio je mekani, puderasti akord irisa i heliotropa vanilije koji se provlači kroz svaki proizvod.