neodoljiva mekoća

Najbolje hidratantne kreme za lice: Uživajte u luksuzno blistavom sjaju kože uz ove saveznice

30.07.2023 u 20:57

Bionic
Reading

Hidratantne kreme ključne su u vraćanju sjaja i mladolikosti koži, a moguće ih je pronaći i u dobitnoj kombinaciji visoke kvalitete i pristupačnih cijena

Bez dobre hidratantne kreme teško je zamisliti kozmetičku kolekciju, jer upravo su one jedan od ključnih segmenata u svakodnevnoj beauty rutini.

Važnost zaštite od sunca Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia; montaža Neven Bučević

Ispred njih nalazi se jedino dobar preparat za čišćenje lica jer je u nanošenju hidratantnih krema (i bilo kojih drugih kozmetičkih proizvoda) ključno da dolaze na posve čistu kožu.

One će vašoj koži dati prijeko potrebnu hidrataciju koja štiti od suhoće, jednog od direktnih krivaca za pojavu bora, te vratiti elastičnost i sjaj zahvaljujući brojnim hranjivim sastojcima i mekoj teksturi.

Osim toga, kvalitetan proizvod djelovat će kao zadnji korak u zaštiti kože od štetnih čimbenika iz okoliša tijekom dana i pomoći stanicama da se obnove i pomlade tijekom noći.

Međutim mana im je - cijena. Nerijetko dolaze uz vrtoglave iznose zbog specifičnog sastava, no postoje i vrlo kvalitetni proizvodi po pristupačnim cijenama koji će vašoj koži podariti podjednako blistav sjaj.

Biotherm - Aquasource Cream

Gel Aquasource ističe se svojim intenzivnim hidratantnim djelovanjem. Čini kožu blistavom, a čak i ona jako isušena te beživotna iz dana u dan postaje vidljivo obnovljena i puna života.

Hidratizira kožu tijekom 48 sati, obnavlja prirodne hidratacijske rezerve i smanjuje vidljivost linija, popunjavajući je i obnavljajući te čineći blistavom i zavidno zdravom.

The Body Shop - hidratantna krema s vitaminom C za jačanje sjaja

Svaka rutina u njezi kože trebala bi obuhvaćati vitamin C - ultimativni antioksidant za zaštitu kože od onečišćenja. Ova krema ima lijepu laganu teksturu te beživotnu i suhu kožu momentalno vraća u top formu, pružajući joj luksuzni sjaj.

Napravljena je od 96 posto prirodnih sastojaka, a posebnost je ekstrakt camu camu bobica, koje sadrže dvostruko više vitamina C nego što ih posjeduju sočne naranče.

Weleda - Skin Food Light

Ova Weledina krema lagane je teksture pa se brzo upija, pomažući koži da bude zaglađena i dubinski nahranjena. Ne posjeduje sintetičke konzervanse, mirise i boje, a nudi trenutnu hidrataciju lica i tijela.

Charlotte Tilbury - Charlotte's Magic Cream Light

Inspirirana nagrađivanom Charlotte's Magic Cream, Light verzija dolazi po pristupačnijoj cijeni, ali i dalje s garancijom pružanja sjaja, punoće i mladolikosti koži uz visokoučinkovite sastojke koji pružaju 24-satnu hidrataciju.

Savršena je za ljeto jer posjeduje SPF faktor 20 te pruža trostruku zaštitu: od štetnih tvari iz okoliša, UVA/UVB zraka i plavog svjetla te je prikladna za sve tipove kože.

Drunk Elephant - Lala Retro

Lala Retro je krema za beživotnu i suhu kožu. Prožeta je sa šest afričkih ulja i kompleksom biljnih ceramida te pruža obnovu kožne barijere i prva je linija obrane od štetnih tvari iz okoliša.

Osim toga, fermentirani zeleni čaj bogat antioksidantima pomaže u borbi protiv znakova starenja, a omega masne kiseline pomažu koži zadržati dugotrajnu vlažnost.

Clarins - Hydra-Essentiel [HA²]

Ova krema, obogaćena hijaluronskom kiselinom, organskim ekstraktom lista života i organskom biljkom alpske vrbe, intenzivno hidratizira kožu, a ujedno je matira. Njegova svježa, matirajuća tekstura trenutno se topi na licu, ostavljajući ga mekim, blistavim i ugodnim.

Nuxe - Glow Rich hidratantna krema

Obogaćena stanicama citrusa i botaničkim uljima, ova krema od organskih sastojaka s umirujućim notama nerolija pruža 24-satnu hidrataciju i pravi je poticaj za blistavost normalne do suhe kože.

Njegova baršunasta tekstura obavija kožu nevjerojatnim osjećajem mekoće, a ostavlja je hidratiziranom, zaglađenom, zategnutom i blistavom.

L'Oreal Paris - Triple Power Anti-Aging hidratantna krema

Ova hidratantna krema za lice ima anti-aging formulu koja pokazuje vidljive rezultate u samo tjedan dana. Formulirana je s tri glavna sastojka koji se preporučuju u njezi: hijaluronskom kiselinom, vitaminom C i pro-retinolom za vidljivo smanjenje bora, poboljšanje čvrstoće i posvjetljivanje kože u samo tjedan dana.

Posebno je formulirana za dobro nanošenje ispod šminke bez začepljenja pora te je prikladna za sve tipove kože.