'Mali, ali značajni koraci'

Povodom Svjetskog dana kave Julius Meinl daruje bogati poklon paket

  • Autor: Promo
  • Zadnja izmjena 07.10.2022 10:30
  • Objavljeno 30.09.2022 u 09:48
tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Dvadeset tisuća stabala za bolje sutra! Julius Meinl i ovog je Svjetskog dana kave udružio snage s Institutom Jane Goodall, poznatim po izvanrednom radu u zaštiti okoliša

Svi smo dio promjene, a zajedno možemo postići mnogo, osobito kada je u pitanju očuvanje planeta. Povodom Svjetskog dana kave u subotu, 1. listopada, Julius Meinl daruje svakoj ispijenoj šalici omiljenog napitka novo značenje.

Jane Goodall_Christina Meinl

Jane Goodall_Christina Meinl

Izvor: Promo fotografije / Autor: BARBARA WIRL

Naime, svjetski poznati proizvođač premium kave i čajeva u jedinstvenom partnerstvu s ekološkom aktivističkom organizacijom, Institutom Jane Goodall, posadit će tisuće stabala u Tanzaniji, jednoj od regija iz koje nabavlja kavu, u ime ugostiteljskih partnera koji svojim gostima poslužuju Julius Meinl kavu iz održivih izvora.

Znate li da će jedno stablo tijekom jednog desetljeća apsorbirati 60 kilograma ugljika? Uključujući sadnice iz prošlogodišnje suradnje Julius Meinl i Institut Jane Goodall posadit će 20 tisuća stabala koja će do 2032. apsorbirati milijun kilograma ugljika!

Jane Goodall

Jane Goodall

Izvor: Promo fotografije / Autor: Chase Pickering

Suradnja koja donosi promjene

Vizija Jane Goodall planetarno je postala poznata kroz njen predani rad s čimpanzama.

Cilj projekta pošumljavanja Instituta Jane Goodall je podići svijest o dugotrajnim posljedicama krčenja šuma – svake godine se uništi 4,7 hektara s dugotrajnim posljedicama. Netaknute šume daju energiju, vodu i kisik, štite od prirodnih katastrofa i bitna su staništa za milijune različitih životinjskih i biljnih vrsta.

'Naši kupci mogu nastaviti uživati ​​u kavi koju vole, dok mi nastavljamo ulagati u održivije metode, materijale i procese kako bismo bili sigurni da radimo pravu stvar za naš planet', poručuju iz tvrtke Julius Meinl.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Jane Goodall Institute

'Mali, ali značajni koraci' slogan je na kojem se temelji plan održivosti tvrtke Julius Meinl. To je posebice vidljivo u projektu Colombian Heritage koji podržava uzgajivače kave u suočavanju s izazovima klimatskih promjena. Uz redovita Izvješća o održivosti koja prate napredak i smjer, već za ovu jesen Julius Meinl najavljuje nove, značajne korake u stvaranju bolje i održivije industrije kave.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Povodom Svjetskog dana kave jednog čitatelja razveselit ćemo poklon paketom koji uključuje Julius Meinl Pinta aparat za kavu, dvije espresso Red thun šalice i 50 kapsula za kavu. Dobitnik je Dragana Tomljanović.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!