NAGRADNJAČE

Povodom Međunarodnog dana kave Julius Meinl daruje bogati Starter paket

01.10.2021 u 11:09

Bionic
Reading

Mali trenuci čine svijet drugačijim, jedno stablo čini razliku! Uoči ovogodišnjeg Međunarodnog dana kave, 1. listopada, svjetski poznati proizvođač premium kave i čajeva Julius Meinl udružio je snage s Jane Goodall Institutom Austria, poznatim po izvanrednom humanitarnom radu u zaštiti okoliša te će zajedno posaditi čak 12 tisuća stabala u Tanzaniji i tako dati svoj doprinos – spašavanju pluća zemlje. Dovoljno je reći – samo jedno stablo apsorbirat će čak 60 kilograma ugljika u sljedećih deset godina

Sve je povezano i svatko može biti dio pozitivne promjene, a to znaju i akteri ove priče koji će ovom akcijom pomoći pošumljavanju i sačuvati staništa za mnoge rijetke životinjske vrste. I, da, Tanzanija nije slučajno odabrana, jer ova afrička država jedna je od nekoliko 'domovina' Julius Meinl kave, ali i jedan od najvećih rezervata za zaštićene životinje na svijetu.

'Julius Meinl kava rado se pije diljem svijeta, pa želimo motivirati i naše kupce da, uz kavu, i sami doprinose očuvanju okoliša. Na ovaj Međunarodni dan kave zajedno ćemo učiniti dobro djelo, pomoći pošumljavanju Tanzanije i poslati važnu poruku svijetu. Znamo da stabla igraju ključnu ulogu u apsorpciji ugljika, a kako se sve više suočavamo s negativnim utjecajem klimatskih promjena, održivi projekti poput sadnje stabala nikada nisu bili važniji', poručuju iz tvrtke Julius Meinl.

U Hrvatskoj se ovoj akciji može priključiti svaki ugostiteljski objekt kupnjom Julius Meinl Supreme kave po promotivnoj cijeni do 31. listopada. Julius Meinl Supreme je 100% arabika, premium proizvod s UTZ certifikatom. U suradnji s Jane Goodall Institutom Austria, za svaku kupnju ove kave posadit će se jedno stablo u ime kupca.

Svi kupci primit će službenu zahvalu Jane Goodall Instituta Austria za doprinos pošumljavanju Tanzanije.

Povodom Međunarodnog dana kave jednog čitatelja razveselit ćemo Julius Meinl Starter paketom koji sadrži Inspresso aparat za Nespresso kompatibilne kapsule, 5 vrsta biorazgradivih kapsula i dvije crvene espresso šalice. Uživajte u omiljenoj kavi!

Dobitnik je Radmila Trbojević.