NOVO MJESTO U GRADU

Povodom 25. rođendana arhitektonski studio 3LHD starom kinu Urania dodijelio novo ruho

  • Autor: I. B. T.
  • Zadnja izmjena 23.11.2019 11:58
  • Objavljeno 23.11.2019 u 11:58
tportal

Izvor: 3LHD & Urania / Autor: Jure Živković

Posljednjih 16 godina arhitektonski studio 3LHD bio je smješten na lokaciji u Božidarevićevoj. Nemogućnost daljnjeg rasta i želja za što kvalitetnijim prostorom za rad svih 3LHD-ovaca, potakli su na odluku za preseljenjem

Povodom proslave 25 godina rada arhitektonski ured 3LHD otvora danas, 23. studenog 2019. godine, svoj novi studio na novoj adresi - na Kvaternikovom trgu 3/3, u preuređenom prostoru starog kina Urania, koje se nalazi u urbanom bloku zagrebačkog Donjeg grada.

Smješten u bivšem kinu Partizan/Urania, osim novog ureda, otvara se i novi prostor Urania - prostor kreacije, mjesto koje će umjetnost, kulturu, arhitekturu, dizajn i ostale kreativne struke približiti širem krugu ljudi – kroz izložbe, predavanja i razna događanja otvorenog tipa, a koji će, vjerujemo, postati točka okupljanja i aktivacije ovog dijela grada.

Staro kino Urania jedno je od mnogih kina izgrađenih početkom 20.st koja se nalaze u urbanim blokovima zagrebačkog Donjeg grada.

  • +12
  • +9

3LHD & Urania - novi prostor u gradu

Izvor: 3LHD & Urania / Autor: Jure Živković

Otvaranje velikih multiplex kina dovelo je u posljednjih nekoliko desetljeća do postupnog odumiranja tih starih kino-dvorana koje su, zanemarene i prazne, počele propadati. Usprkos svojoj starosti, zgrada starog kina Urania imala je dobre predispozicije za prilagodbu i novu funkciju – javni prostor različitih namjena i uredski prostor.

U rekonstrukciji su zadržana tri od četiri postojeća volumena: ulazni lobby, glavna dvorana i prateći uredski prostori. Novi volumen predstavlja stakleni paviljon koji je prethodno služio kao ulazni prostor kina.

Nova Urania je javni prostor otvoren za lokalnu zajednicu, stanovnike i goste/turiste, a uz to sadržava uredske prostore nekoliko tvrtki. Polivalentni prostor dvorane Urania opremljen multimedijom i malom tribinom, povezan s bistroom s dvorišnom i krovnom terasom mjesto je susreta lokalne kulturne i poslovne zajednice, te će ugostiti brojna događanja u vidu predstavljanja, edukativnih radionica, izložbi, koncerata, projekcija i sl.

  • +9
  • +6

Obiteljske kuće s potpisom studija 3LHD

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Marko Ercegovic

Studio su osnovali 1994. godine u Zagrebu četiri partnera - Saša Begović, Marko Dabrović, Tatjana Grozdanić Begović i Silvije Novak, potom dolazi i partnerica Paula Kukuljica. Danas broje 44 zaposlenih.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!