NOVI SPORT

Potterov metloboj u programu velške srednje škole

07.04.2009 u 14:00

Bionic
Reading

Metloboj, omiljeni sport mladog čarobnjaka Harryja Pottera i njegovih prijatelja iz Hogwartsa, u prilagođenoj verziji već se neko vrijeme igra u nekim američkim školama. Odnedavno je veliki hit u srednjoj školi u Južnom Walesu koja ga je prva uvela u svoj redoviti program

Metloboj, ili na engleskom 'Quidditch', izmišljen je sport iz serije knjiga J.K. Rowling o Harryju Potteru. Igra se na metlama, a slovi za magičnu kombinaciju nogometa, košarke i pola.

No ovaj je sport, nakon što je njegova verzija izvediva u stvarnosti oduševila Amerikance, zaživio i u školskoj ustanovi Ferndale Comprehensive School smještenoj u južnom Walesu, a učenici su, naravno, oduševljeni.

'Metloboj je vrlo dinamičan, zabavan i uzbudljiv sport. Uživam u toj igri', rekao je srednjoškolac Keiron Port i dodao da u stvarnosti metloboj izgleda više kao spoj graničara i rukometa.

Profesor James Vale prilagodio je neka pravila igre američkoj inačici metloboja. Objasnio je da je igra korisna jer promiče neke pozitivne vrijednosti poput timskog rada, a jača koordinaciju pokreta i koncentraciju.