izbjegnite greške

Potraga za savršenim trapericama ne mora biti mukotrpna: Ovi savjeti za kupnju itekako će vam dobro doći

26.01.2022 u 18:00

Bionic
Reading

Bez obzira na promjenjive modne trendove i stilove koji dolaze i odlaze s modne scene, jedan odjevni predmet je vječan. Naime dobrim parom traperica doista je teško pogriješiti, no ono što može biti teško je u moru izbora i modela pronaći one baš savršene

Uske kabine, loše ili pak ne tako laskavo svjetlo, ogroman izbor ponude – sve su to poprilično otežavajući faktori koji potragu za dobrim parom traperica čine pravim hororom. Stoga ni ne čudi to da su mnogima ormari prepuni različitih modela, no rijetko kojim su u potpunosti zadovoljni. No tu su dobre vijesti, a Julia Fölsch, direktorica za žensku odjeću u njemačkoj modnoj kući Brax te velika ljubiteljica traperica, otkriva korisne i primjenjive trikove koji će vas poštedjeti još jednog živčanog sloma u kabini u dućanu. Ovo je osam stvari koje trebate uzeti u obzir prilikom kupnje traperica kako biste pronašli model koji vam zaista pristaje.

Kroj, kvaliteta i boja

Ovo su tri osnovne karakteristike koje određuju savršene traperice. Kroj kojim je teško pogriješiti ove sezone je kraći i sa širim nogavicama na donjem dijelu. Ovaj model traperica karakteriziraju uski gornji dio te nogavice koje se na listu prema dnu lagano šire. Savršeno će pristajati uz tenisice, ali i uz visoke potpetice za večernje izlaske.

Prateći trendove i sve zastupljeniju zaštitu okoliša, kada je u pitanju kvaliteta, kupci su sve skloniji odabiru održivijih modela. Što se tiče same boje, veliki hit u sezoni pred nama bit će svjetliji traper. Naravno, dobre stare plave traperice su vječni klasik.

Ne ustručavajte se pitati za savjet

Vrlo često zna se dogoditi da traperice koje ste ugledali na Instagramu, u reklami ili časopisu te odmah poželjeli ne izgledaju tako dobro kao što ste zamišljali. Kako biste izbjegli frustraciju i veliko razočarenje, ne ustručavajte se pitati za savjet koji će vam, osim što će suziti izbor, vrlo vjerojatno otvoriti neke sasvim druge mogućnosti i navesti vas da isprobate modele koje do tada niste ni uzimali u obzir.

  • +16
Baggy traperice Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Uvijek možete posegnuti za 'sigurnim' modelima

Da, postoje traperice koje svima pristaju. Modeli s pet džepova i uskim nogavicama zaista laskaju svakoj figuri. Modeli srednje jake plave boje nepogrešiv su izbor koji se kombinira sa svime. Ovaj vječni klasik doista bi svatko trebao imati u ormaru jer predstavlja siguran izbor ako tražite svestran i godinama nosiv model.

Oni koji ipak žele nešto modernije svakako bi trebali baciti oko na modele koji se poigravaju širinom – tu su trapezice, baggy traperice i one koje su šire u gornjem, a uže u donjem dijelu.

Dok isprobavate traperice, obavezno pokušajte sjesti i hodati u njima

Određivanje veličine traperica ponekad može biti škakljivo, a ako se nalazite između dva broja, preporučljivo je ipak uzeti model koji je broj manji. Naime bolje je kupiti traperice koje su u početku malo uže jer se traper s vremenom širi. Prilikom isprobavanja prošećite trgovinom i pokušajte sjesti - ako su traperice uske, ali se ne urezuju, pronašli ste pravu veličinu.

  • +10
Crossover traperice Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Ako vam model duljinom ne odgovara, radije tražite dalje

Koliko ste puta kupili predugačke traperice s ciljem da ih kasnije odnesete na kraćenje, a na kraju dulje vrijeme hodali u predugim hlačama jer se cijeli proces oduljio? Poštedite se muka, dodatnih obveza i financijskih izdataka te radije potražite traperice koje vam već u dućanu odlično pristaju. Osim toga, mnogi modeli kraćenjem gube formu i prvobitni izgled.

Oslonite se na prirodne materijale

Nekoć su traperice bile vrlo čvrste i krute. No danas je to ipak malo drugačije, a moderni modeli značajno su mekši i ugodniji. Prema riječima Julije Fölsch, dobar par traperica čini 98 posto pamuk i dva posto elastina. Tom kombinacijom zadržava se prvobitni oblik, ali je dodana određena doza udobnosti. Čak i ako su hlače izrađene od 80 posto pamuka i 16 posto elastina, može se pretpostaviti da se radi o kvalitetnom modelu, napominje ova stručnjakinja za hlače. Međutim treba imati na umu to da visok udio umjetnih vlakana govori o lošijoj kvaliteti, a takvi modeli traperica vrlo lako bi se mogli raspasti nakon samo nekoliko pranja. Ako ne želite riskirati rupe i poderotine na koljenima, svakako bacite pogled na etiketu.

ikona stila

[FOTO] Dakota Johnson ima dobitnu jesensku kombinaciju: Uskočila u traperice koje pristaju baš svima

Pogledaj galeriju

Održivi modeli

Tema održivosti sve je zastupljenija u brojnim segmentima života. Svakako je preporučljivo pomno birati traperice, posebice zato što se radi o modelu koji želite nositi više od jedne sezone. Pripazite da su izrađene od organskog pamuka jer je održiv i izdržljiviji od kemijskih vlakana.

  • +7
Traperice dugih nogavica Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Na samom kraju – vjerujte svom osjećaju

Najvažnije je pri kupnji traperica je da se ugodno osjećate u njima. Zastanite na trenutak u garderobi i zapitajte se po čemu se ovaj model razlikuje od ostalih hlača. Ako kvaliteta, kroj i boja ispunjavaju vaša očekivanja, možete biti sigurni da ste našli savršen par.

UVIJEK U TRENDU

Traper nikad nije bio ženstveniji: Jennifer Lopez štogod da odjene plijeni poglede

Pogledaj galeriju