korak po korak

Potraga za modelom koji stoji kao saliven: Ultimativni vodič za kupovinu traperica

08.08.2021 u 08:03

Bionic
Reading

Izbor savršenih traperica ponekad se može činiti kao vrlo zahtijevan zadatak. No, uz nekoliko dobrih trikova i korisnih savjeta dobre traperice doista je lako pronaći. Ako je nova sezona i u vašem ormaru otkrila nedostatak ovog omiljenog odjevnog predmeta, ovi savjeti će vam odlično poslužiti

Traperice su jedan od onih nezamjenjivih modnih komada – idu uz sve, nosive su u gotovo svakoj prigodi, a zahvaljujući različitim modelima, pristaju baš svakom obliku tijela. No, da bi u trapericama dobro izgledali, a prije svega se i dobro osjećali, važno je odabrati one koje laskaju baš vašoj silueti. Kako bi potraga za trapericama, koje ćete s guštom nositi tijekom svih godišnjih doba, bila laka i ugodna, Vogue je složio ultimativni savjetnik za potragu za trapericama.

Ne žurite se

Traperice su jedan od najvažnijih baznih modnih komada, pa prilikom njihove kupovine ne treba žuriti. Prilikom isprobavanja dajte si vremena i obavezno pokušajte sjesti u njima. U odabranom modelu važno je osjećati se ugodno, a pri izboru veličine imajte na umu da se gotovo svi modeli nakon nekog vremena nošenja malo rastegnu. Prije nego li posegnete za novčanikom, dajte si dovoljno vremena za isprobavanje, a u odabranim modelima slobodno i prošetajte po garderobi.

Pažljivo izmjerite

Priprema je ključna za pronalaženje savršenih traperica. Koliko god bilo primamljivo, pogađanje veličine i kupovanje napamet može biti poprilično riskantno. Nemojte se fokusirati na navedene veličine već na mjere svog tijela. Naime, veličine se nerijetko razlikuju od brenda do brenda. Pa tako mnogi nerijetko imaju traperice veličine struka u rasponu od 25 do 28. Također nije loša ideja prilikom online kupovine kupiti iste traperice u nekoliko veličina – lakše ćete pronaći one prave, a uvijek možete izvršiti povrat novca. Za uzimanje mjera koristite vrpcu ili krojački metar, a dobro će poslužiti i mjerenje stari traperica za koje znate da vam dobro stoje.

  • +20
Traperice visokog struka Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Izbor visine struka

Zaljubljenici u 90-te ili oni koji se mogu pohvaliti besprijekorno figurom slobodno mogu birati između modela niskog struka. Ako pak želite vizualno izduljiti noge, birajte visoki struk koji vam treba sezati točno iznad pupka. Na kraju, tu su i traperice srednje visine, koje bi trebale bit u razini pupka ili odmah ispod njega.

Mjerenje struka

Nakon što ste odabrali visinu struku, vrijeme je za mjerenje struka. Opustite trbuh i omotajte mjernu traku oko najmanjeg dijela struka, ali nemojte prejako povlačiti traku. Većina brendova ima naveden mjerni vodič prema kojem možete odrediti veličinu koja vama najbolje odgovara.

  • +13
Trapezice i bootcut traperice Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Izmjerite duljinu

Obujte cipele koje ćete najčešće nositi na traperice kako biste lakše odredili duljinu. Mjerite od šava međunožja do dna ruba, obično do gležnja, osim ako kupujete cropped modele. Mjerenje ponovite nekoliko puta kako biste bili sigurni.

Kupovina bez isprobavanja

Kupovina putem interneta, kada se radi o trapericama, može se činiti pomalo zastrašujućom, no sve se svodi na dešifriranje vodiča za veličine. Ako ste dobro izmjerili i odredili svoje mjere trebali biste bez problema mogli odabrati traperice koje ćete isprobati u udobnosti svoga doma. Kada naručene traperice stignu, isprobajte ih tako da u njima i prošetate, sjednete, čučnete i savijte koljena kako biste bili sigurni da vam pristaju i da su udobne.

Vodič za određivanje veličine

Većina vodiča za veličinu je u obliku tablice koja sadrži niz različitih mjernih podataka. Veličina struka obično je najistaknutija i često odgovara standardnoj veličini ženske haljine (UK, EU i SAD).

  • +15
'Mamine' traperice Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Obavezno pročitajte opis proizvoda

Opis proizvoda pomoći će vam otkriti kako će traperice pristajati (tanke, široke, ravne), sadrže li elastan zbog kojeg će se i malo rategnuti, te na koji način ih se treba održavati. Svakako prije kupovine dajte si dovoljno vremena proučiti sve te podatke.

Potražite recenzije

Vodiči za veličine nerijetko se razlikuju od brenda do brenda, što znači da ne postoji univerzalni vodič koji će vam otkriti vašu veličinu. Premda to može biti pomalo frustrirajuće, od velike pomoći vam mogu biti recenzije i web opisi proizvoda.

Održavanje je ključno

Prilikom pranja traperice obavezno okrenite na unutarnju stranu te ih nemojte prati na temperaturi većoj od 30 stupnjeva. Također, ako je ikako moguće, izbjegavajte sušit ih u sušilici rublja. Ako su vaše omiljene traperice izblijedjele, izgledaju iznošeno ili potrošeno na području koljena, možete od njih napraviti kratke hlače, savršeno trendi komad za nadolazeće ljetne dane.