MODNA PORUKA

Postala je glavna tema na društvenim mrežama: Je li ovim modnim odabirom Jill Biden kritizirala Melaniju Trump?

  • Autor: I. B.
  • Zadnja izmjena 11.06.2021 16:07
  • Objavljeno 11.06.2021 u 09:23
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: MANDEL NGAN / AFP / BRENDAN SMIALOWSKI / AFP / PROFIMEDIA

Zahvaljujući svojoj posljednjoj odjevnoj kombinaciji, američka prva dama Jill Biden kod javnosti potaknula je sjećanja na omraženi odabir svoje prethodnice, Slovenke Melanije Trump

Američki predsjednički par ovoga tjedna krenuo je na svoje prvo inozemno putovanje. Od petka do nedjelje u ljetovalištu na jugozapadu Engleske Joe Biden razgovarat će s partnerima u skupini G7, a ovoga četvrtka uz suprugu Jill Biden sastao s britanskim premijerom i njegovom novopečenom suprugom u Carbis Bayu u Cornwallu.

  • +7
  • +4

Jill i Joe Biden i Boris i Carrie Johnson

Izvor: Profimedia / Autor: © No10 Crown Copyright / eyevin / Eyevine / Profimedia

Američka prva dama, koja je proteklog tjedna proslavila 70. rođendan, posljednjih tjedana veliku pozornost privlači svojim pomalo netipičnim modnim odabirima, a ovoga puta brojne je iznenadila izdanjem u znaku blejzera na čijim je leđima stajao natpis 'Love' stvoren od blještavih cirkona.

Ugledavši prvu damu Amerike u spomenutom sakou, javnosti nije dugo trebalo da ga okarakterizira kao kritiku upućenu njezinoj prethodnici, 51-godišnjoj Slovenki Melaniji Trump.

Melania Trump, Jill Biden

Melania Trump, Jill Biden

Izvor: Profimedia / Autor: MANDEL NGAN / AFP / Profimedia

Godine 2018. supruga bivšeg američkoga predsjednika osvanula je u modelu maslinastozelene jakne s natpisom na leđima 'I really don't care, do u?'. Njezin odabir tada je izazvao pravu buru u javnosti, a u svoju obranu Melania je rekla kako je njezin odabir jakne sa spornim natpisom predstavljao poruku upućenu 'svim onim ljudima i ljevičarskim medijima koju ju kritiziraju'.

Ipak, javnost ga nije tako shvatila jer ju je nosila na putu do meksičke granice kako bi posjetila djecu odvojenu od obitelji.

Melanijina nasljednica pak tvrdi da je njezin odabir sakoa s natpisom 'Love' daleko od onoga kako ga javnost percipira. Prema njezinim riječima, taj sako njezin je poziv na jedinstvo. 'Ovo je globalna konferencija na kojoj ćemo pokušati uspostaviti jedinstvo širom svijeta i smatram da je važno raditi na tom osjećaju jedinstva', izjavila je 70-godišnja Biden.

  • +1

Jill Biden

Izvor: Profimedia / Autor: © No10 Crown Copyright / eyevin / Eyevine / Profimedia

Ovako je na njezin modni odabir reagirala javnost na Twitteru: