NOVE MILJENICE

Pospremite svoje male torbice, u modu se vraćaju (zaista) veliki modeli

10.11.2019 u 15:07

Bionic
Reading

Ako se pitate kako su odjednom velike torbe postale hit u svijetu mode, odgovor je jednostavan – važno je ostaviti dojam, a to se lako postiže upadljivom oversized torbom. No ne treba odbaciti ni njihovu praktičnu stranu, pogotovo ako sa sobom u svakom trenutku morate imati i 'pola svog života'. U tom slučaju će velike torbe brzo postati vaše najbolje prijateljice

Modni dizajneri na pistama su već prije pola godine pokazali svoju modnu viziju ove jeseni, a ona, barem kad su torbe u pitanju, ove sezone glasi – što veće to bolje. Iako se brendovi Jacquemus i Tod's nisu držali toga već su se odlučili na dugu krajnost - minijaturne modele, većina ostalih brendova poigrala se dimenzijama i ponudila (pre)velike modele.

Brendovi kao što su Rejina Pyo, Sportmax, Off-White, Mansur Gavriel i brojni drugi modne su ljubimice povećali gotovo do ekstrema. Što se njih tiče modele u koje jedva stane ruž, možete zaboraviti i pospremiti za neku novu sezonu ili toplije dane, a ove zime preporučuje se naoružati većim primjercima, u koje ćete konačno moći potrpati sve ono što vam je 'nužno' potrebno. Torbe u koje stane 'pola života' ove su sezone dizajnerski must have, a hoće li se taj trend preliti na gradske ulice doznat ćemo uskoro.

  • +6
Velike torbe Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Činjenica je da je tijekom hladnijih mjeseci veća torba zaista bolji izbor jer u nju stanu svi zimski modni dodaci: kapa, rukavice, kišobran, pa i šal, a da ne govorimo o kremama, šminki i 'dodatnoj opremi' jer ipak je sezona viroza, pa se tu nađe mjesat i za pastile, vitamine, sprejeve za nos i slične stvari koji spadaju u kategoriju 'zimskih radosti'.

Kao odgovor na već neko vrijeme aktualan trend malih torbica, dizajneri su se odlučili malo poigrati dimenzijama i otići pomalo u krajnost te im podariti predimenzionirani look. Da je riječ o zaista velikim torbama dovoljno govori to što su postale i meme na društvenim mrežama.

Predimenzioniranim torbama posvećen je profil na Instagramu @TheBigBagClub, na kojem se šale na račun ovoga trenda. Na feedu možete vidjeti fotošopirane primjerke it torba koje su uvećane do komičnih razmjera.

Iza tog profila stoji grafička dizajnerica Virginia Rolle koja se počela igrati s fotografijama nakon što je na Instagramu vidjela influencericu Paulinhu Sampaio s ogromnom Gucci torbom.

'Prvo sam pomislila da je riječ o modnom memeu, šali. Onda sam saznala da je to zaista stvarno i počela sam zamišljati ostale torbe u tim veličinama', rekla je Rolle, koju bi mogle impresionirati i torbice iz aktualnih kolekcija prestižnih modnih kuća poput Bottege Venete ili Maisona Margiele.