ISPLATIVA INVESTICIJA

Modni stručnjaci složni: Ovih pet modela torbi dominirat će ulicama narednih mjeseci

18.10.2019 u 06:20

Bionic
Reading

Upravo razmišljate o tome da se počastite novom torbom? Prije nego se bacite u trošak, predlažemo da provjerite što nalažu trendovi. Ove sezone sve će se vrtjeti oko pet modela torbi koje ćemo, ako je vjerovati modnim znalcima, viđati na svakom koraku

Jesen/zimu 2019. obilježit će bezbroj originalnih trendova kao što su cipele s četvrtastim potplatom, puf rukavi i baggy traperice, no posebna je pažnja ove sezone usmjerena modnim dodacima. Osim na statement nakit, kao što su debeli rajfovi za kosu ukrašeni cirkonima i biserima, ove sezone naglasak je na originalnim torbama.

Zaista smo uvjereni u to da nikad nismo vidjeli veći izbor efektnih, neobičnih i originalnih torbi kao dosad, što je sasvim sigurno odlična vijest za sve one koji vole biti drugačiji. Ipak, ako je vjerovati modnim stručnjacima, ključnu ulogu ove sezone imat će pet modela torbi, a koji su to modeli, otkrivamo za 3, 2, 1...

1. Clutch torbe

Bottega Veneta je ove sezone doživjela nagli rast popularnosti, jednak onom koji je Fendi postigao svojom kolekcijom torbi ukrašenih monogram-printom. Za popularnost brenda zaslužan je Daniel Lee koji je u srpnju 2018. postao glavni dizajner Bottege. Uvjerljivo najveću popularnost s potpisom ove talijanske modne kuće, pored natikača na petu s četvrtastim potplatom, doživjela je pouch torba te je osvojila brojne strane, ali i domaće trendseterice. Ova je torba preko noći postala hit, a ove jeseni bit će dostupna u još originalnijem izdanju.

2. Torbe od vune

Teddy kaputi bili su hit proteklih godina, a ove sezone slavu će im oteti teddy torbe, odnosno torbe s dodatkom ovčje vune ili njezinih zamjena. Wandler, Chanel i Bottega Veneta samo su neki od brendova koji su razmišljali u ovom smjeru.

3. Četvrtaste torbe

Takozvane frame torbe s drškom po uzoru na omiljenu torbicu britanske kraljice Elizabete II bit će itekako tražene u 2019. godini. Ove klasične i vrlo elegantne torbe strogog četvrtastog oblika i vintage izgleda odlične su za sve one žene koje se vole osjećati i izgledati poput dama. Sudeći prema pomami koju je izazvala torba Lantern s potpisom brenda Loewe, bit će predvodnica ovog trenda u danima koji stižu.

4. Toteice

Ove jeseni lome se koplja oko toga jesu li u trendu male ili velike torbe. Istina je zapravo negdje između - jednaku popularnost uživat će velike i male torbe, stoga iz ormara slobodno možete izvaditi zaboravljene tote modele koji su prije nekoliko godina dominirali ulicama.

5. Minijaturne torbe

Ako ste ipak ljubitelj torbica, zašto onda ne isprobati minijaturni model s potpisom brenda Jacquemus, u koji jedva stanu slušalice za mobitel. Ovim je potezom Jacquemus dokazao da ima moć pretvoriti naizgled bizarni komad u najpoželjniji modni dodatak sezone.