MIRUJ, SRCE MOJE

Poslovi za koje bi automobilski entuzijasti dali bubreg

19.07.2010 u 09:00

Bionic
Reading

Upitate li prosječnog dječarca što želi postati kad odraste, najčešći odgovor bit će – pilot ili astronaut. Da ste kojim slučajem nas, automobilske fanatike, pitali što želimo biti kad odrastemo – dobili biste jedan od sljedećih pet odgovora

Vozač Formule 1

Na stranu sa svim nogometašima, košarkašima, ragbijašima, kriketašima, bejzbolašima i ostalim 'ašima', vozači Formule 1 ultimativne su mange u svijetu sporta. Zašto? Zato što ih je samo 24 i natječu se u najprestižnijem i najgledanijem sportskom natjecanju na svijetu! Zato što su svaki dan okruženi s tisućama predinfarktno seksi komada, zato što upravljaju ultimativnim dosegom automobilske tehnologije i za dobro jutro, dan i večer jure debelo preko 300 km/h. Trebamo li reći išta više?

Proizvođač egzotičnih superautomobila

Možete li zamisliti da se zovete Horacio Pagani? Ili Christian von Koenigsegg? A da proizvodite automobile rame uz rame s najboljim svjetskim inženjerima, od najboljih i najskupljih materijala poput avionala? Da u svojoj kompaniji kujete snove milijuna automobilskih entuzijasta koji vašu kreaciju u obliku postera lijepe na zid i snivaju dan kad će zasjesti za njezin upravljač? A onda vaše čudo dođe na najpoznatiju svjetsku trkaću stazu za smrtnike, Nurburgring Nordschleife, i ondje pomete pod razvikanijom konkurencijom poput Ferrarija, Porschea, Lamborghinija… Možete li to zamisliti? Mi možemo.

Temu 'poslovi za koje bi automobilski entuzijasti dali bubreg' u cijelosti pročitajte na SuperMenu