KOJI KOMENTARI!

Portret Kate Middleton izazvao totalnu pomutnju

11.01.2013 u 18:56

Bionic
Reading

Prvi službeni portret Kate Middleton, otkriven u petak u Nacionalnoj galeriji portreta, izazvao je nebrojene komentare u britanskim medijima, kao i na društvenim mrežama

Dok je Kate Middleton izjavila da je zadovoljna djelom britanskog umjetnika Paula Emsleyja, odnosno svojim portretom, izjavivši da misli kako je 'sjajan, divan i apsolutno briljantan', javnost je nemalo podvojena.

Stručnjaci su osobito oštri. 'Obrazi joj izgledaju kao u hrčka, lice joj je vrećasto i pomalo otečeno', napisao je kritičar Independenta.

Iz Guardiana pak stiže komentar: 'Kate izgleda kao neugodno lice iz sage 'Sumrak'. Njezino lice kao da vreba iz grobnog mraka, pogled joj je mrtav i zlokoban, usta stisnuta, obrazi blijedi i kao da u desnom drži žvakaću gumu. Kosa joj je beživotna.'

'Izgleda starije, oči joj ne sjaje kao u prirodi i, iako na slici djeluje kao da se smije, oči i usne joj se ne smiju, već kao da čine grimasu', rekao je likovni kritičar Sunday Timesa za BBC.

'Srećom, Vojvotkinja ne izgleda ovako u prirodi', poručuje likovni kritičar Daily Maila.
Kate je umjetniku pozirala u njegovom studiju u dva navrata, u svibnju i lipnju, a imao je i njezinu fotografiju prema kojoj je radio.

Princeza je imala i jednu želju – da je prikaže u prirodnom, a ne 'službenom' izdanju.