anketa

Pomozite nam odabrati najfotogeničniju lokaciju Adventa u Zagrebu

22.12.2023 u 09:38

Bionic
Reading

Nezaboravno iskustvo adventa preplavilo je Zagreb, a upravo u ovom trenutku tisuće turista i Zagrepčana prolaze ulicama njegova centra, plešući, smijući se i naravno – slikajući. Pravu atrakciju grada čine detalji, a mi smo izdvojili nekoliko super punktova koji su fotogenični u svako doba dana. Jeste li 'tim selfie' ili 'tim dekoracije grada'?

Jedna od najljepših božićnih manifestacija sezonama krasi Zagreb, a kao i svake godine u ovo doba, posve ga preuzima blagdanski duh. Dok je vani hladno, srca griju bajkovite, mnoštvom lampica i božićnih dekoracija ukrašene lokacije grada. Advent u Zagrebu ove godine se spustio s Gornjeg grada u centar i još više približio prolaznicima, građanima i turistima. Sada više ne morate ciljano odlaziti na punktove, kao prošlih godina, kada se dio manifestacije odvijao na Gornjem gradu. Sve ključne lokacije sada se nalaze u srcu Zagreba i jednostavno ih ne možete izbjeći. Naravno, zašto biste to uopće željeli?

Sve čarobne lokacije koje ćete posjetiti valjalo bi i uhvatiti kamerom. To je jako izazovan zadatak, osobito jer smo svjesni toga koliko je zapravo vremena i postprodukcije potrebno da biste dobili savršenu sliku, spremnu za objavu na društvenim mrežama. Uvijek možete vidjeti profesionalce, fotografe ili influencere, kako poziraju ili pod kojim su kutom usmjerili mobitel da bi dobili najbolju fotku ikad na posebnoj lokaciji. No ako dobro proučite pravila trećina te svjetlosti i sjene, uskoro ćete najbolju fotografiju adventa moći uhvatiti i bez tuđe pomoći. Pravilo broj jedan koje profesionalci ističu jest kamera. Možete poznavati sva pravila fotografije i pronaći najljepše prizore Adventa u Zagrebu, ali ako nemate dobar uređaj, koncept pada u vodu. Influenceri sve više ističu moć flip smartphonea, ultimativnog pomoćnika za selfie i grupne fotografije. Samsung Galaxy Z Flip5 jedan je od mobitela nove generacije koji vam pomaže svladati umjetnost poziranja te kreiranja čarobnih noćnih fotografija i snimaka. Kada imate dobar uređaj, vrijeme je da krenemo u potragu za najboljim kadrom adventa. Ovo je pet najfotogeničnijih lokacija, a uz vašu pomoć, možemo odabrati najbolju!

ADVENT U PROLAZU

Na dobro poznatoj adresi u Ilici 14 godinama turiste oduševljavaju hotel i prolaz hotela Jägerhorn. Ova divna lokacija, u čijem prolazu su smještene male dizajnerske trgovine domaćih kreativaca, u vrijeme adventa dobiva još bajkovitije ruho. Predimenzionirane zlatne kugle dočekat će vas na ulazu, gdje su postavljena božićna drvca, a nastavljaju se kao viseći elementi u prolazu. Ulaz, prolaz i stražnja strana Lovačkog roga čine ovu lokaciju fotografski privlačnom u svako doba dana. Na svom smartphoneu uključite opciju krupnog kadra, posvijetlite i centrirajte te usmjerite mobitel prema kuglicama bora. Složite kontrast, ispravite kadar, u čemu vam može pomoći opcija napola otvorenog modela Samsung Galaxy Z Flip5 i – škljocajte!

SLATKI ZRINJEVAC

Na ovoj šetnici uspomena, gastro užitaka i nezaboravnih doživljaja provedite vrijeme uz svoje najdraže. Sjaj tisuće lampica, glazba koja dopire iz paviljona ukrašenog najdivnijim svjetlećim instalacijama, fantastične rukotvorine domaćih kreativaca… Omiljeni gradski perivoj s platanama neizostavno je fotogenično mjesto Adventa u Zagrebu. Na ulazu ne propustite uhvatiti detalje predimenzioniranog svjetlećeg poklona. Dojam je poseban ako ga snimate iz određenog kuta, baš kao i kod štandova jer na njima možete uhvatiti detalje – boce likera, ručno izrađene modne dodatke od kože, custom-made ukrase za bor… I naravno, fritule za prste polizati, za koje se već priča da su najbolje baš na Zrinjevcu!

MATOŠ & MAČKE

Tesla i Matoš postali su frendovi! Godinama je manifestacija Caffe de Matoš uveseljavala prolaznike događanjima s bogatim retro uređenjem i dodacima iz 50-ih i 60-ih prošlog stoljeća na Strossmayerovom šetalištu. Kip Matoša s Gornjeg grada ove zime se odmara, a kip Tesle postao je centralna skulptura događaja. Možemo li odoljeti retro trgovini miješanom robom, u čijem su izlogu poslagane starinske drvene igračke, orašari i namirnice? Možemo li odoljeti Zastavi, trajno parkiranoj na križanju Tesline i Masarykove, s veselim drvcem ukrašenim kuglicama, svjetlima i krpenim igračkama na krovu? Ne, niti to želimo. Fotogenični crveni detalji trgovine i automobila, ali i Lunarova grafita 'Mačke', po kojem je manifestacija dobila ime, pozivaju na vesele zimske fotografije i neizostavna videa, ali oni pritom moraju zadržati K4 kvalitetu.

TUNEL GRIČ – POLARNI SAN

Omiljena skrovita destinacija, koja nije toliko skrovita, a čiji ulaz počinje u Mesničkoj ulici, pravi je bijeg od realnosti. Ovo je sasvim drugačije lice Adventa u Zagrebu - posebno, mirno, prožeto neočekivanim instalacijama i glazbom. U tunelu Grič osjećat ćete se kao da ste otvorili vrata neke nove dimenzije. Inspiriran aurorom borealis i polarnim prostranstvima, on nas i ove godine poziva da sanjamo svoj Polarni san. Najbajkovitiji prolaz budućnosti, okićen neobičnim instalacijama, tjera nas da zastanemo, odbacimo prošlost i krenemo ispočetka. Sjaj je uvijek na kraju tunela. A sjaj je i u selfie širokoj kameri Galaxyja Z Flip5. Rasklapanje nije obavezno – samo prijeđite prstom preko ikone kamere na Flex Window i počnite snimati pomoću prečaca na FlexCam zaslonu. Snimajte fotografije, prilagodite postavke i ponovno snimajte, sve to bez otvaranja telefona.

ESPLANADE

Fooling Around na terasi Oleandar mjesto je koje ljubitelji fotografije i foodieji ne smiju propustiti. Uz neizostavne delicije najpoznatijih chefova Hrvatske, terasa zagrebačke ljepotice Esplanade kao stvorena je za sve one koji si žele pružiti dašak raskoši i elegancije. Prizori su jednako spektakularni izvana i iznutra, a lampice koje glume zvjezdano nebo daju događaju Fooling Around: Sparkling edition posebnu notu. Kao foto point istaknuli bismo Esplanade Kissing Point, lednoplavu kuglicu kojoj će svaki selfie i zimski poljubac izgledati magičnije. Dobra vijest je to da je predimenzionirana kugla na samom ulazu u hotel gotovo uvijek dostupna za dobru fotku jer posjetitelji, žureći na terasu, ne primijete ovaj dragulj. Time samo vama ostavljaju prostor za najbolju fotku ovog adventa!

Blagdansko vrijeme u glavnom hrvatskom gradu nije samo razdoblje u godini - to je iskustvo koje se pamti i dijeli, stvarajući trajne uspomene i čineći Advent u Zagrebu nezaboravnim. Kada uspomene počnu blijediti, tu je galerija vašeg mobitela da podsjeti na svu magiju blagdana koju ste proživjeli. Zato dobro razmislite, prošećite lokacijama koje smo predložili i pomozite nam odabrati najfotogeničniju, najsjajniju i najmagičniju lokaciju Adventa u Zagrebu!

  • +16
Advent u Zagrebu Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Prilog je napravljen u produkciji Tnative tima tportala u skladu s najvišim profesionalnim standardima u suradnji sa Samsung Hrvatska.