PRIDRUŽITE SE I VI

Pomoć iz Hrvatske za učenike u Ruandi

26.03.2013 u 11:16

Bionic
Reading

Čuvši za projekt 'Srce za Afriku', zahvaljujući kojem se u Ruandi gradi škola za oko 1000 učenika, Brođani Tena Mužević i Marin Leko odlučili su se za korak dalje. Uz, nadaju se, pomoć drugih planiraju opremiti jednu učionicu

Ovih dvoje mladih ljudi, potaknuti projektom 'Srce za Afriku', kojim se u nekoliko mjeseci skupio novac za izgradnju škole u župi Kivumu u Ruandi, odlučili su otići korak dalje. Stupivši u kontakt s misionarom, fra Ivicom Perićem, koji se nalazi u župi Kivumu, Tena i Marin odlučili su u kolovozu otići u Ruandu da bi svojim radom pomogli učenicima u novoj školi. Za oko tisuću učenika odlučili su u tih mjesec dana napraviti informatičku i fotoučionice te im žele pružiti nov pogled u svijet. 'Želja nam je da projekt učinimo što boljim pa smo odlučili donirati naše stare fotoaparate. Ono što je nama zastarjela oprema njima je svemir u malom', ističu Tena i Marin koji su otvorili i profil 'Pikselima za Ruandu' na Facebooku.

Upravo je profil na Facebooku još jedan iskorak u akciji na koju su se odlučili. Poziv je to svima koji mogu da im pomognu, način na koji zapravo pozivaju sve Brođane, Zagrepčane, sve žitelje Hrvatske i šire na donaciju starih i funkcionalnih fotoaparata ili druge informatičke opreme.

'Podsjetimo se da je Ruanda 1994. godine pretrpjela strašan genocid u kojim je bezbroj djece ostalo bez roditelja, obitelji su razdvojene, a rane su još ostale otvorene. Zato vas molimo da maknete prašinu sa svojih starih ljubimaca i donirate je onima kojima je potrebna, i to ne samo za zabavu, već prvenstveno kao način stjecanja novih znanja i vještina koje će im omogućiti lakšu i sigurniju budućnost', pozivaju Tena i Marin, dodajući da su neke od donacija već počele pristizati.