'Duhovno Prosvjetljenje: Najluđa stvar!'

Poklanjamo uzbudljivu priču o prosvjetljenju i potrazi za istinom

  • Autor: Promo
  • Zadnja izmjena 02.04.2021 14:39
  • Objavljeno 26.03.2021 u 15:49
tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Trilogija o Prosvjetljenju Jeda McKenne nosi zasluženi status duhovnog underground klasika. Prva knjiga u nizu, „Duhovno Prosvjetljenje: Najluđa stvar!“, pravi je alarm za buđenje i nešto posve drukčije od onog na što je duhovna publika navikla

Knjigu nose uzbudljivi dijalozi između McKenne i njegovih učenika, a autorova duhovitost čitavoj priči daje poseban šarm. Čitatelju je lako poistovjetiti se s upečatljivim likovima i njihovim nedoumicama na duhovnom putu te na taj način uvidjeti i vlastite prepreke koje ga drže na mjestu.

Ipak, „Najluđa stvar!“ nije za svakog. Kao što i stoji na koricama hrvatskoga izdanja, ova je knjiga samo za hrabre. Ako se ne bojite pogledati duboko u sebe i razmaknuti velove iluzije, onda nema sumnje da će vam ovo štivo biti velika inspiracija. Želite li se probuditi iz iluzije o sebi i svijetu u kojem živite, „Najluđa stvar!“ će vam postati putokaz i ohrabrenje. Svatko tko je u toj namjeri ozbiljan, ne može si priuštiti a da je ne pročita.

Riječi Jed McKenne su izravne, oštre i bez uljepšavanja, što je pravo osvježenje kad se radi o duhovnoj literaturi. On je uspio objasniti duhovno prosvjetljenje kakvo jest i ogoliti ga do srži, bez imalo mističnih začina. Zapravo, ne radi se ni o kakvom mističnom iskustvu, već o realizaciji konačne istine. A što konačna istina jest, ostavljamo čitateljima da otkriju sami za sebe. „Misli svojom glavom i vidi sam za sebe što je istina“, jedna je od osnovnih uputa ovog autora.

McKennine knjige pravo su osvježenje na nabujaloj duhovnoj sceni jer poput oštrice sijeku iluzije o kojima čitamo u drugim komercijalnim naslovima i na internetu. Jedino pitanje koje si trebate postaviti prije čitanja jest: Zanima li me istina ili želim samo kratkoročnu utjehu?

Čitateljima tportala darujemo dva primjerka knjige „Duhovno Prosvjetljenje: Najluđa stvar!“, a dobitnici su Sanja Jukić i Marija Kršić.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!