SAVJET VIŠE

Pokaži mu da ti se sviđa

17.12.2009 u 13:15

Bionic
Reading

Gotovo svaka cura je doživjela scenarij poput ovoga - upoznaš nekog simpa dečka koji ti se odmah svidi, brbljate kao da se znate stotinu godina i sve se čini totalno super, međutim rastanete se bez razmijenjenih brojeva mobitela ili ikakvih drugih kontakata, uz ono razočaravajuće - 'vidimo se'

Vjerojatno si poslije s frendicama na višesatnoj analizi secirala spomenutu situaciju i niste mogle otkriti u čemu si pogriješila jer je izgledalo da si i ti njemu itekako zanimljiva.

No jesi li možda pomislila da se dečko možda malo uplašio ili je stekao dojam da ti se uopće ne sviđa? Zvuči čudno, ali možda nisi ni svjesna da si mu zapravo slala krive znakove! Stoga mu sljedeći put pomozi da te pozove van te da prije odlaska zatraži broj moba, ime na Facebooku, MSN-u, Skypeu ili e-mail adresu. Naravno, to se ne odnosi na one odvažne cure kojima nije nimalo bed zatražiti broj moba, već na druge, sramežljivije, koje smatraju da je pitanje pozivanja na spoj ipak isključivo rezervirano za mušku stranu!

SCENARIJ 1: Ne zna kako bi te pozvao na spoj

Iako mu se sviđaš i njegov govor tijela to pokazuje (smješka se, naginje prema tebi, pričate i super se zabavljate), na kraju se ne dogodi ništa jer - ne zna kako bi formulirao rečenicu: 'A što misliš da se nađemo?' (ili kakvu sličnu). Kako popraviti stvar? Olakšaj mu i reci nešto poput: 'Jesi li čuo da je u kino došao onaj super film...? Baš sam ga mislila pogledati ovaj vikend!' Ako je zbilja zainteresiran, odmah će iskoristiti tu priliku i pozvati te van!

SCENARIJ 2: On nije siguran da ti se sviđa

Ti se samo smješkaš na neke njegove fore kojima te želi impresionirati ili si pomalo nepromišljeno ispalila neugodan komentar na njegove omiljene tenisice. Kako bi on mogao zaključiti da ti se sviđa? Ti možda jesi svoja i tako se inače ponašaš te u tome ne vidiš nikakvo zlo i zapravo ti namjere nisu bile zločeste, no on to ne zna jer te još uvijek dobro ne pozna. Naime, većini dečki zapravo manjka samopouzdanja (iako vole ostavljati dojam da su totalni kuleri i kraljevi šarma) i neće te pozvati na spoj dok nisu najmanje 90 posto sigurni da ti se sviđaju!

Kako popraviti stvar? Daj mu kompliment – primjerice da ima super majicu ili hlače. Najbolje je reći nešto ovakvo: 'Ta majica stvarno super izgleda na tebi!' Ako ni to baš ne pomaže, dobra metoda je da ga, skupiš li hrabrosti, pogledaš duboko u oči. Ako tada ne skuži, nikad ni neće!

SCENARIJ 3: On se srami

Ako dečko posumnja, tj. pomisli da je manje elokventan, važan, kul ili što god to već bilo od tebe, vjerojatno će se sramiti jer si ti u nečemu puno bolja od njega (naravno, čast iznimkama, ali većina muških ega ovako funkcionira). Kako popraviti stvar? Dok pričate, nemoj samo pričati o sebi i neprestano se hvaliti. Pitaj ga što voli, koji su mu hobiji, bavi li se sportom. Dakle, osjetiš li da se povlači, a zaista ti se sviđa, neka se razgovor vrti oko njega i onoga u čemu je dobar. Iako smo u 21. stoljeću, mnogi su dečki još uvijek dečki i vole se osjećati nadmoćno.