ŠKOLARCI U VLADI RH

Pogledajte videospot kampanje protiv ovisnosti

15.11.2013 u 15:34

Bionic
Reading

Udruga PET PLUS organizirala je s učenicima osnovnih škola snimanje preventivnog videospota u Vladi Republike Hrvatske

Cilj videospota, koji prati još četiri videa teradio-jinglea jest pokazati djeci i javnosti da je život bez ovisnosti moguć te da je zlouporaba sredstava ovisnosti nepoželjna.

Ovakvi videospotovi i radio-jinglovi najmoćniji su alati prevencije ovisnosti, poručuju iz Udruge PETPLUS

Program Imam stav/Unplugged najučinkovitiji je, po izvorima iz središnjice u Bruxellesu, europski školski program prevencije kojemu su ciljana skupina mladi ljudi u dobi od 12 do 14 godina i njihovi roditelji. Program je inovativan jer je razvijen kao rezultat više zemalja Europske unije u okviru projekta EU-Dap, European Drug Addiction Prevention (Europski projekt prevencije ovisnosti o drogi). Ovaj uspješan europski program prevencije temelji se na učenju životnih vještina i konceptu socijalnih utjecaja.

Općenito se programom Imam stav promiče pozitivno i zdravo ponašanje te se utječe na prevenciju korištenja sredstava ovisnosti (pušenja, korištenje alkohola, kanabisa i drugih sredstava ovisnosti).

UDRUGA PET PLUS provodi program Imam stav uz podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Ministarstva zdravlja, Agencije za odgoj i obrazovanje i Vladinog ureda za suzbijanje zlouporabe droga u osnovnim školama već treću godinu.

Videospot Imam stav imao je svoju premijeru na Konferenciji Imam stav gdje je odlično prihvaćen.

Pogledajte videospot: